*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ υποχρεώνει τους φοιτητές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Times».

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εφαρμόζει από φέτος την πολιτική αυτή που παραπέμπει σε αυτή της νόσου Covid που ίσχυε τα χρόνια της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού πανεπιστημίου έρχεται την ώρα που ο Λευκός Οίκος ξεκινά εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς πολίτες να κάνουν την τέταρτη αναμνηστική δόση της νόσου Covid.

«Απαιτούνται οι μάσκες κατά την περίοδο της γρίπης για όσους φοιτητές δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Οι οδηγίες συνιστούν επίσης σε όλους όσοι κινούνται στους χώρους του πανεπιστημίου να φορούν μάσκες, ανεξαρτήτως από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι κατά της νόσου Covid-19.

Σε σχετικό άρθρο της, η εφημερίδα «Daily Mail», επικαλείται τον δικηγόρο και υποψήφιο στην Καλιφόρνια για την Γερουσία των ΗΠΑ, Mαρκ Μόιζερ, ο οποίος θεωρεί απαράδεκτη την κίνηση αυτή:

«Το Μπέρκλεϊ θα αναγκάσει τους ανεμβολίαστους φοιτητές να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της εποχικής γρίπης παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσε ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο , θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίζονται το ίδιο με τους εμβολιασμένους.

«Κάποιος πρέπει να πει στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ ότι πρέπει να ακολουθήσει την επιστήμη», δήλωσε ειρωνικά ο Μόιζερ .

«…Πρώτη φορά από το 2019, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας την περίοδο της εποχικής γρίπης», έγραψε ένας άλλος χρήστης στο Twitter.

Οι χρήστες εξέφρασαν την έντονη δυσπιστία τους για την απόφαση του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει να καθιερωθεί ετησίως η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: 146 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό Δυτικού του Νείλου

Κορωνοϊός: Τα ενισχυμένα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά έναντι της Omicron, λένε τα CDC

Μόνο τα αναγκαία χειρουργεία στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων