Γράφει ο Στράτος Λούβαρης

Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους όσα καταγγέλλει το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη για την εγκληματική αδιαφορία που κατηγορεί ότι υπέδειξαν οι γιατροί δύο δημόσιων νοσοκομείων της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει το νεογέννητο παιδί τους.

Το ανδρόγυνο που είναι γονείς δύο παιδιών και προετοιμάζονταν για την στιγμή που θα έρθει στον κόσμο το τρίτο, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του παιδιού τους. Όπως περιγράφει η 30χρονη γυναίκα μιλώντας για τον «Γολγοθά» που πέρασε, όλα ξεκίνησαν στις 26 Φεβρουαρίου, όταν ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε μαζί με τον σύζυγό της, δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

«Στο Ιπποκράτειο μας είπαν ότι δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουν γιατί τελειώνει η εφημερία μας. Με ρώτησαν με τι ήρθαμε και τους απάντησα με το αυτοκίνητο, τον σύζυγο και τα παιδιά μας. Τότε μου είπαν μπείτε στο αυτοκίνητο και πηγαίνετε στο Παπαγεωργίου», λέει στο protothema.gr. «Μόλις φτάσαμε στο Παπαγεωργίου, ο σύζυγός μου ζήτησε να με αναλάβουν μέχρι να γίνουν τα διαδικαστικά και εκείνοι αρνήθηκαν. Περίμενα με πόνους στο αυτοκίνητο, η αιμορραγία συνέχιζε και είχα αρχίσει να σκίζομαι», λέει η 30χρονη γυναίκα, η οποία τονίζει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

«Ζητάμε την τιμωρία των εμπλεκομένων για την εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο του τρίτου μας παιδιού», υπογραμμίζει.

Η τοποθέτηση του «Ιπποκρατείου»

«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για τη lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία», τονίζεται σε ανακοίνωση του Ιπποκρατείου, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού εγκύου σε τελειόμηνη κύηση.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Νικόλαος Αντωνάκης, γίνεται λόγος για ανακριβή στοιχεία στα σχετικά δημοσιεύματα και σε σχέση με την αντιμετώπιση του περιστατικού αναφέρεται: «από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της».

Υπενθυμίζεται ότι ανδρόγυνο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος γιατρών δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης (Ιπποκρατείου και Παπαγεωργίου), συνδεόμενες με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους.

Διαβάστε τι αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε το ζευγάρι

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, διανύοντας της 39η εβδομάδα της κύησης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

 

ippokrateio__1_

Το protothema.gr δημοσιεύει παρακάτω όσα καταγγέλλει το ζευγάρι στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, με την οποία ζητούν την ποινική δίωξη των ιατρών που επελήφθησαν του περιστατικού κυρίως στο Ιπποκράτειο, αλλά και δευτερευόντως των ιατρών που καθυστέρησαν στη διενέργεια της καισαρικής τομής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και την κατά νόμο τιμωρία τους.

«Την 26/02/2022, ημέρα Σάββατο, η πρώτη εξ ημών, ούσα σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και επίτοκος, διάγουσα την 39η εβδομάδα της κυήσεώς μου μεταφέρθηκα, όπως αναφέρω, εσπευσμένα από τον σύζυγό μου στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», έχοντας αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα και έχοντας αίμα, ούσα παραλλήλως και ασθενής με COVID-19, ασυμπτωματική, καίτοι εμβολιασμένη, ήδη με δύο δόσεις, κατά της COVID-19 νόσου.

ippokrateio__2_

Στο Ιπποκράτειο φτάσαμε περίπου στις 07:00 το πρωί και δη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου παρότι εδήλωσα, η πρώτη εξ ημών, την κρισιμότητα της κατάστασης μου, μόλις περί τις 07:20 επελήφθη της καταστάσεώς μου κάποια ιατρός ή ειδικευόμενη ιατρός, η οποία διενήργησε υπερηχογράφημα και υποτίθεται καρδιοτοκογράφημα! Έκπληκτη άκουσα ότι επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, αρνούντο να μου κάνουν εισαγωγή και να με υποβάλουν σε άμεση διαδικασία να γεννήσω, ακόμη και με καισαρική τομή, αφού ήδη δίδοντας το ιστορικό μου, τους είπα ότι έχω γεννήσει άλλες δύο φορές υγιέστατα παιδιά, πάλι με καισαρική τομή», αναφέρει η 30χρονη.

«Με έδιωξαν από το νοσοκομείο»

«Με έδιωξαν λοιπόν περί τις 07:30 π.μ. από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, λέγοντάς μου να πάω στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο στις 08:00 π.μ. άρχιζε τη δική του εφημερία. Μάλιστα δε, όπως αναφέρω, μου αρνήθηκαν και τη μεταφορά μου με ασθενοφόρο παρότι ήμουν σε οικτρή κατάσταση από τους πόνους και το αίμα. Οπότε αναγκάστηκε ο σύζυγός μου, δεύτερος εξ’ ημών, με το δικό του αυτοκίνητο να με μεταφέρει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σφαδάζοντας εγώ η ίδια ουσιαστικά από τους αφόρητους πόνους.

Τι έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με εισήγαγαν αρχικώς περί τις 08:40 π.μ., αντί σε γυναικολογική κλινική για να γεννήσω, σε COVID-19 κλινική στο ΤΕΠ και μία ώρα μετά, ήτοι στις 09:40 π.μ. με εισήγαγαν στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής της ιδίας ημέρας, όπου και τελικώς περίπου μία ώρα μετά, ήτοι στις 10:30 π.μ. γέννησα με καισαρική τομή ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως, αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας.

Το τέκνο μας διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι και τον χρόνο θανάτου του, ήτοι την 21/06/2022, παρέμενε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Μετά ταύτα εζητήσαμε και λάβαμε δι’ εισαγγελικής παραγγελίας τους ιατρικούς φακέλους από τα δύο νοσοκομεία. Εγώ δε, η πρώτη εξ’ ημών, νοσηλεύτηκα σε σοβαρή κατάσταση λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας για οκτώ ημέρες, ήτοι από τις 26/02/2022 μέχρι και τις 04/03/2022.

Σημειωτέον δε, ότι ο ιατρός μου, ιδιώτης, γυναικολόγος – μαιευτήρας, κ. Παπαχατζόπουλος Στέργιος που με παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, βεβαιώνει εγγράφως ότι το έμβρυο μέχρι την ημέρα της τελευταίας εξετάσεώς μου από αυτόν, ανεπτύσσετο φυσιολογικά και ότι ουδέν το αξιοσημείωτον ή ανησυχητικόν ως προς την υγεία του συνέβαινε», συνεχίζει η 30χρονη.

«Αρνήθηκαν να με περιθάλψουν στο «Ιπποκράτειο» και με έδιωξαν»

Όπως αναφέρει στη συνέχεια το ζευγάρι, κατηγορεί ευθέως τους ιατρούς του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, των οποίων τα ονόματα αγνοούν, αλλά είναι εύκολο να εξευρεθούν από το ωράριο υπηρεσίας τους, διότι αμέλησαν να πράξουν το αυτονόητο. «Ήτοι να αντιληφθούν τον κίνδυνο ζωής που διέτρεχα τόσο εγώ, όσο και το έμβρυο και να ενεργήσουν άμεσα κατά τους κοινώς παραδεδεγμένους κανόνες και τις αρχές της ιατρικής τέχνης και επιστήμης, να με οδηγήσουν άμεσα να γεννήσω με καισαρική τομή μιας και από τον υπέρηχο που λένε ότι μου έκαναν, άλλως όφειλαν να μου κάνουν, το έμβρυο εξήρχετο με ισχιακή προβολή, άρα ήταν επιβεβλημένη αστραπιαίως, αφού όπως λένε διαπίστωσαν και αίμα στη μήτρα, η επιλογή της καισαρικής τομής.

Αντ’ αυτού προέβησαν σε μια ακατανοήτως εγκληματική ενέργεια αρνούμενοι να με περιθάλψουν, γιατί σε μισή ώρα τελείωνε η εφημερία τους. Από το φύλλο νοσηλείας, φαίνεται ως ώρα εισαγωγής και εξετάσεων μου η 07:30 πρωινή, παρότι εγώ εκεί βρισκόμουν από τις 07:00 π.μ. . Στον ιατρικό φάκελο που μου απέδωσαν μετά από την κατά τα ανωτέρω εισαγγελική παραγγελία, υπερηχογράφημα, καίτοι διενεργήθη, δε μου εδόθη! Το δε εγχειρησθέν σε μένα ως καρδιοτοκογράφημα έχει μόνο εις το πάνω μέρος αυτού, το καρδιογράφημα του παιδιού. Εκεί δε, όπου θα έπρεπε να εμφαίνονται οι συσπάσεις της μήτρας, το λεγόμενο τοκογράφημα, υπάρχει μία μεγάλη μαύρη γραμμή μήκος και πάχους αρκετών εκατοστών, η οποία δε δείχνει τίποτα», καταγγέλλει η 30χρονη.

«Τι συνέβη; Ήταν χαλασμένο το μηχάνημά τους; Επενέβησαν άγνωστοι σε μένα πάνω στο τοκογράφημα και το μουτζούρωσαν με τον τρόπο που περιγράφω; Τι άλλο συνέβη και δεν εμφανίζονται οι συσπάσεις της μήτρας; Και πως τόλμησαν φερόμενοι εγκληματικά αδιάφοροι και αμελείς «να με ξαποστείλουν» από το νοσοκομείο τους (Ιπποκράτειο), χωρίς μάλιστα ασθενοφόρο, επειδή η εφημερία τους έληγε σε μισή ώρα !!! Η εκτίμηση του καρδιακού ρυθμού του εμβρύου -ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΗΜΑ -εμφαίνουσα να παρουσιάζει ελάχιστη διαφοροποίηση, ενώ παράλληλα σε ένα σημείο απεικονίζεται εστενόμενο το καρδιογράφημα του εμβρύου, αξιολογείται βάσει της Κατευθυντήριες Οδηγίας της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας (ΕΜΓΕ), No 58, Ιούλιος 2021, ως μη καθησυχαστικό κατηγορίας Π πολλώ δε μάλλον, αν γινόταν ορθά το καρδιοτοκογράφημα, κατά τον ιατρικά ενδεδειγμένο τρόπο διεξαγωγής του, παρουσιάζοντας και τη λειτουργία των συσπάσεων της μήτρας (τοκογράφημα), άλλως δε, συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι είχα συσπάσεις και αίμα, όπως διαπίστωσε μάλιστα η γιατρός που με εξέτασε στο Ιπποκράτειο, οδηγεί σε συμπέρασμα υψηλής παθολογίας της κύησης χρήζουσας άμεσης και επείγουσας για την υγεία του βρέφους και της εγκύου αντιμετώπισης».

«Εγκληματική συμπεριφορά – Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

Στη συνέχεια το ζευγάρι τονίζει ότι «για μας αλλά και για κάθε συνετό άνθρωπο μια τέτοια συμπεριφορά μας είναι ακατανόητη, αλλά και εγκληματική. Περαιτέρω εχάθη πολύτιμος χρόνος, επίσης από τις παλινωδίες των ιατρών- τα ονόματα των οποίων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο σύνολό τους- στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι οποίοι από τις 08:40 π.μ., τελικά με χειρούργησαν με καισαρική τομή, την πρώτη εξ’ ημών, στις 10:30 π.μ., ενώ ήδη από τις 09:10 π.μ. είχε δοθεί η οδηγία για επείγουσα καισαρική τομή από τον κ. Χατζησταματίου, γυναικολόγο-μαιευτήρα, όπως μαρτυρά και το σχετικώς προσκομιζόμενο έγγραφο.

Γιατί λοιπόν χρειάστηκε επιπλέον μία ώρα και είκοσι λεπτά, ήτοι η 10:30 π.μ. για να γεννηθεί το παιδί μας, ενώ το άμεσον και επείγον της καταστάσεώς μου, απαιτούσε βάσει των Ιατρικών διδαγμάτων και των κοινώς παραδεδεγμένων κανόνων της ιατρικής τέχνης και επιστήμης να γεννηθεί το παιδί άμεσα; Και εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και το μεν παιδί μου γεννήθηκε, εξαιτίας της ασυγχωρήτου και ασυγνώστου συμπεριφοράς τους με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια εμφανίζοντας παράλληλα εξαιτίας αυτής πληθώρα βλαβών μέχρι να καταλήξει. Ένα έμβρυο δηλαδή που καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως βεβαιώνει και ο γιατρός μου, δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Εγώ δε, η πρώτη εξ ήμων, εξαιτίας της καθυστερήσεως υπέστης και αποκόλληση πλακούντα, αλλά και ρήξη μήτρας, και νοσηλεύτηκα για αρκετές ημέρες σε σοβαρή κατάσταση, παρότι εγνώριζαν από το ιστορικό μου και το είχα αναφέρει ότι και τις άλλες δύο φορές γέννησα με καισαρική τομή».

Όπως αναφέρουν στη συνέχεια, «αντιθέτως, δεν μπορούμε να καταλογίσουμε τίποτα στους ιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (εφεξής ΜΕΝΝ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το τέκνο μας και παρά τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες ακόμη και της ιδίας της διευθύντριας της MENN, της κα. Διαμαντή, καθώς και του εν γένει ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ήταν πλέον αργά για να επανορθωθεί η κατάσταση.

Καταλήγοντας και εις το νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπήρξε καθυστέρηση, διότι από τις 08:40 π.μ. που εισήχθη, η πρώτη εξ’ ημών, καθυστέρησαν περίπου δύο ώρες να επέμβουν διά της καισαρικής τομής. Με τις λίγες γνώσεις που αποκομίσαμε ρωτώντας άλλους ιατρούς το μεγαλύτερο και το τεράστιο βάρος της εγκληματικής αμέλειας και με βάση τα έγγραφα του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, βαρύνει πρωτίστως τους επιληφθέντες ιατρούς του Ιπποκρατείου.

«Να φύγετε, να πάτε αλλού!»

Είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο ιατροί δημόσιου νοσοκομείου να αρνούνται νοσηλεία, επειδή σε μισή ώρα τελειώνει η εφημερία τους και να μη με εισαγάγουν πάραυτα προς άμεση καισαρική τομή, αλλά να με διώχνουν, χωρίς καν ασθενοφόρο, δίκην της φράσεως «Να φύγετε, να πάτε αλλού!». Από τις 07:00 π.μ. μέχρι και τις 10:30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι υπερπολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και τη δική μου, πρώτης εξ’ ημών και προφανώς η αποκόλληση πλακούντα, η ρήξη της μήτρας και η υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια του τέκνου μας οφείλονται στα παραπάνω γεγονότα που περιγράψαμε και επιβεβαιώνονται και διά των εγγράφων που σας προσκομίζουμε», καταλήγει η μηνυτήρια αναφορά.

Τέλος, για όλους τους παραπάνω λόγους ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

Την ποινική δίωξη των ιατρών που επελήφθησαν του περιστατικού κυρίως στο Ιπποκράτειο, αλλά και δευτερευόντως στων ιατρών που καθυστέρησαν στη διενέργεια της καισαρικής τομής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και την κατά νόμο τιμωρία τους. Επαναλαμβάνουμε, προφανώς όχι των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε, όταν αυτή ολοκληρωθεί, και την έκθεση των ιατροδικαστικών και ιστολογικών εξετάσεων, όσο και αυτή της τεχνικού συμβούλου που έχουμε διορίσει, κα. Αικατερίνης Αποστολίδου, Ιατροδικαστού.

Αιτούμεθα με μέριμνα της εισαγγελίας να ζητηθούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι και των δύο νοσοκομείων, διότι έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι μας έχουν αποκρυβεί έγγραφα», τονίζει το ανδρόγυνο.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ζευγαριού

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, Χαράλαμπος Αποστολίδης, επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι πρόκειται για μία σοκαριστική υπόθεση και περιέγραψε με λεπτομέρεια τη σειρά των γεγονότων, έτσι όπως προκύπτουν και από τα ιατρικά έγγραφα. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το ζευγάρι, στέφονται κατά του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», καθώς έδιωξαν την γυναίκα επειδή τελείωνε η εφημερία τους, αλλά και κατά του «Παπαγεωργίου» για την καθυστέρηση που υπήρξε.

Όπως αναφέρει, η γυναίκα, επίτοκος και διανύοντας την 39η εβδομάδα κύησης, αισθάνθηκε ισχυρότατους πόνους και είχε αιμορραγία στην μήτρα. «Στις 07.00 ήταν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Εκεί υποτίθεται ότι επελήφθησαν κάποιοι. Δεν προκύπτει από τα έγγραφα αν ήταν γιατροί, νοσηλευτές κλπ. Αυτό που προκύπτει όμως από τα έγγραφα, είναι ότι της έγινε υπέρηχος, όπου διαπιστώθηκε το αίμα και προκύπτει, επίσης, ότι της έκαναν καρδιοτοπογράφημα το οποίο είναι μισό καθώς έχει μόνο το καρδιογράφημα χωρίς τις συσπάσεις της μήτρας, όπου εκεί περιέργως πως υπάρχει μία μαύρη γραμμή», τονίζει ο κ. Αποστολίδης, συμπληρώνοντας της είπαν: «Να φύγετε, να πάτε αλλού, γιατί σε μισή ώρα λίγη η εφημερία και μετά τις 08.00 εφημερεύει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

«Δεν της έδωσαν ούτε ασθενοφόρο παρότι ήταν διαγνωσμένη ασυμπωματική με Covid. Με τον σύζυγό της και το αυτοκίνητο έφτασαν στις 08.00 στο «Παπαγεωργίου». Αρχικά την εισήγαγαν σε κλινική Covid και μέχρι να πάρουν είδηση τι έγινε, ή άργησαν, ή καθυστέρησαν – κάτι που θα φανεί από την εισαγγελική Αρχή που μελετάει την υπόθεση – τελικά χειρουργήθηκε με καισαρική τομή στις 10.30, δύο ώρες, δηλαδή, μετά την είσοδό της στα επείγοντα του «Παπαγεωργίου». Γεννήθηκε ένα τέκνο με εγκεφαλική υποξυγοναιμία, αρτιμελές και διασωληνώθηκε πάραυτα. Οι νεογνολόγοι και οι γιατροί της ΜΕΘ, με την προϊσταμένη, επελήφθησαν αόκνως επί τρεις μήνες για να σώσουν την ζωή του παιδιού, η κατάσταση του οποίου ήταν πολύ δύσκολη και βαριά, και το παιδί πέθανε τρεις μήνες μετά την γέννηση. Η μητέρα κινδύνευσε και νοσηλεύτηκε περίπου 12 ημέρες, γιατί υπήρξε αποκόλληση πλακούντα, λόγω της καθυστερήσεως και ρήξη της μήτρας, παρότι στο ιστορικό της αναφέρεται ότι είχε άλλες δύο γεννήσεις με καισαρική τομή», αναφέρει ο δικηγόρος του ζευγαριού.