Άμεση ήταν η παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και του Γενικού Γραμματέα, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη για την προστασία όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων δομών ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών, από την πυρκαγιά που βρίσκεται εν εξελίξει, στην Πεντέλη και τις όμορες περιοχές.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τρίτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Σταμάτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις δομές και τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, με σκοπό τον εντοπισμό των δομών που διατρέχουν κίνδυνο, την εκκένωσή τους και την ασφαλή μεταφορά κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου.

Μέχρι τώρα, έχουν μεταφερθεί έγκαιρα σε ασφαλές περιβάλλον:

  • Τα 35 βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Τα παιδιά, φιλοξενούνται στο Κέντρο βρεφών Μητέρα στο Ίλιον.
  • Οι 47 ωφελούμενοι του Γηροκομείου ΑΡΗΤΗ. Από αυτούς, 6 διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 4 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Στέφανου.
  • Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Από αυτούς 2 άτομα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής, 10 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της Περιφέρειας, άμεσα στο δημοτικό γυμναστήριο μπάσκετ Σπάτων, όπου και παραμένουν με ασφάλεια.

Η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκαν το δημοτικό γυμναστήριο Σπάτων, όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά οι ωφελούμενοι με αναπηρία και έχει εξασφαλισθεί φαγητό, κρεβάτια, στρώματα και ό,τι χρειάζεται σε συνεργασία με το Δήμο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αργότερα η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, όπου είδε τα όλα παιδιά που έχουν μεταφερθεί προσωρινά εκεί και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τον Γιάννο Λίβανο, Πρόεδρο, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, για τον άρτιο συντονισμό του σε αυτή την έκτακτη ανάγκη.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Όλοι οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι των δομών μας, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενεργήσαμε αποτελεσματικά ώστε η υγεία και η ζωή των ευάλωτων συμπολιτών μας, να μην διατρέξουν κίνδυνο. Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους των δομών μας, τους πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, τον Περιφερειάρχη Αττικής, την Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα άμεσα αντανακλαστικά και την συνέπειά τους σε αυτή την παρά πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από την πυρκαγιά

Κορωνοϊός – ΕΕ: Νέα συμφωνία για κοινή προμήθεια ρεμδεσιβίρης στις χώρες – μέλη

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Ιατρικές συμβουλές για όσους βρεθούν κοντά σε πυρκαγιές