Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 127.642 κρούσματα του SARS-CoV-2, την παραμονή της εθνικής εορτής.

Ειδικοί προειδοποιούν πως έχει εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μητροπολιτική Γαλλία, που αποδίδεται στις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Όμικρον.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν την Τετάρτη 19.580 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων οι 1.184 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 104 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της λοίμωξης. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Γαλλία ξεπέρασε τους 150.000 νεκρούς την 8η Ιουλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 31,7 εκατομμύρια.

Οι αρχές συνιστούν να κάνουν δεύτερη αναμνηστική δόση των εμβολίων κατά της COVID-19 οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Συνιστούν επίσης τη χρήση μάσκας στα μέσα συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, το 79% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και το 59,4 έχει κάνει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέφος 50 ημερών με κορωνοϊό διακομίστηκε από τη Σκόπελο στον Βόλο

Κορωνοϊός – Γαλλία: Απορρίφθηκε κυβερνητική πρόταση για επαναφορά έκτακτων μέτρων

Κορωνοϊός: «Κένταυρος», η νέα παραλλαγή της Omicron που εντοπίστηκε σε 8 χώρες