Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο προχωρά, πλέον, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με την απόφαση χωροθέτησης του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου. Υπήρξαν στο διάστημα που πέρασε, διαφορετικές προτάσεις και μακρές συζητήσεις, ενώ ο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, πραγματοποίησε αυτοψίες και ελέγχους στα οικόπεδα που προτάθηκαν.

Ένα από τα ζητήματα που εξετάστηκαν αφορούσε στην πρόσβαση που θα έχουν όχι μόνο οι Θεσσαλονικείς, αλλά και οι κάτοικοι από τη Θεσσαλία ως τον Έβρο και από την Καστοριά ως την Κασσάνδρα. Οι υγειονομικοί, με τους οποίους ο Σταύρος Καλαφάτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις, επισήμαναν πολλές φορές ότι στόχος δεν θα είναι μόνον η αντιμετώπιση μιας ασθένειας σε εξέλιξη, αλλά και η συμβολή στην πρόληψη. Για αυτό τον λόγο κανένας δεν θα έπρεπε να σκέφτεται πώς θα φτάσει ως τη νέα υγειονομική δομή για μια προληπτική εξέταση, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Το οικόπεδο που θα παραχωρηθεί, έκτασης ως 150 στρεμμάτων, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από την απέναντι πλευρά της Περιφερειακής Οδού -άρα έχει εξασφαλισμένη διασυνδεσιμότητα νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως επεσήμαναν οι νοσοκομειακοί- κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση, τόσο από τους Θεσσαλονικείς, όσο και από τους κατοίκους της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, μέσω Εγνατίας Οδού, είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Στο σημείο, όμως, θα φτάνει και η επέκταση του μετρό όπως ήδη έχει πει πολλές φορές ο Στ. Καλαφάτης. Ανακοινώνοντας μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας Ν. Χαρδαλιά τη σχετική απόφαση, ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

«Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Μετά από επίμονες αναζητήσεις κατάλληλου χώρου, βρέθηκε η πιο πρόσφορη λύση. Ευχαριστώ, εκτός των άλλων, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), για την προσφορά του. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου. Το γερασμένο Θεαγένειο, που τόσα πρόσφερε στη Δημόσια Υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη, την Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει πραγματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα 15.839 τα νέα κρούσματα, 22 θάνατοι, 95 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Το σοβαρό άσθμα δεν δείχνει να επιβαρύνει τη λοίμωξη Covid, σύμφωνα με ελληνική έρευνα

Πλεύρης: Η αύξηση των κρουσμάτων COVID το καλοκαίρι δεν θα πιέσει το ΕΣΥ