Επιθέσεις άδικες που «στηρίζονται σε υπόπτως παραπλανητικά και μεγαλοποιημένα επικοινωνιακώς στοιχεία» καταλογίζει σε βάρος των μελών του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), με αφορμή την προμήθεια των αναλώσιμων υλικών που χρειάζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είχαν στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βασίλη Πλαγιανάκο, διαμαρτυρόμενοι διότι ενημερώθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης ότι το αναλώσιμο διαβητολογικό υλικό, όπως είναι οι ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες και σύριγγες, θα διατίθεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρης Μπερσίμης είχε υπογράψει συμβάσεις με εταιρίες παρόχους οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να διαθέτουν το αναλώσιμο υλικό απευθείας οι ίδιες στους πάσχοντες.

Οι φαρμακοποιοί, δια του εκπροσώπου τους, προέδρου του ΠΦΣ, κ. Απόστολου Βαλτά, προχώρησαν σε διευκρινίσεις αλλά και καταγγελίες για τη διακίνηση των αναλώσιμων για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για μία νοσηρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς «μία υπόγεια απόπειρα από μερίδα πολυεθνικών εταιρειών να αισχροκερδήσουν αλλά και να δημιουργήσουν μονοπωλιακά φαινόμενα χειραγώγησης και της αγοράς αυτής. Υπάρχουν εταιρείες που κερδοσκοπούν ασύδοτα σε βάρος των Φαρμακείων κρατώντας ομήρους και συνάμα παραπλανώντας τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη» αναφέρουν.

Εγκαλεί δε την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι αποσιωπά αυτήν την κατάσταση την οποία έχει αναδείξει και καταγγείλει ο ΠΦΣ και ότι εξυπηρετεί με τη στάση της συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.