Τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μεγάλη ποικιλία κορωνοϊών θα ξεκινήσουν το β’ εξάμηνο του έτους σε ανθρώπους η γερμανική BioNTech, με την Pfizer.

Η πειραματική τους εργασία σε εμβόλια που ξεπερνούν την τρέχουσα προσέγγιση περιλαμβάνει ενισχυτικά εμβόλια Τ-κυττάρων σχεδιασμένα να προστατεύουν κυρίως από σοβαρές ασθένειες εάν ο ιός γίνει πιο επικίνδυνος, και εμβόλια κατά κάθε είδους κορονοϊού που προστατεύουν από την ευρύτερη οικογένεια των ιών και των παραλλαγών τους.

H BionTech για την ημέρα των επενδυτών της, ανάρτησε διαφάνειες. Όπως υποστηρίζει, στόχος της είναι να «παρέχει διαρκή προστασία κατά της παραλλαγής».

Στο τραπέζι νέα έκδοση του εμβολίου κατά της Omicron

Οι δύο εταίροι, κατασκευαστές του πιο ευρέως χρησιμοποιουμένου εμβολίου κατά της Covid-19 στον δυτικό κόσμο, συζητούν αυτήν τη στιγμή με τις ρυθμιστικές αρχές βελτιωμένες εκδόσεις του υπάρχοντος εμβολίου τους για καλύτερη προστασία από την παραλλαγή Omicron και τις υποπαραλλαγές της.

Η επίμονη μετάλλαξη του ιού σε νέες παραλλαγές που διαφεύγουν πιο εύκολα της προστασίας των εμβολίων, καθώς και η εξασθένιση της ανθρώπινης ανοσολογικής μνήμης, συνέτειναν στην επείγουσα ανάγκη για την αναζήτηση από εταιρείες, κυβερνήσεις και φορείς υγείας πιο αξιόπιστων εργαλείων προστασίας.

Ως μέρος μιας ώθησης για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της για τις μολυσματικές ασθένειες, η BioNTech είπε ότι εργάζεται ανεξάρτητα πάνω σε αντιβιοτικά ακριβείας που σκοτώνουν υπερμικροβακτήρια τα οποία έχουν γίνει ανθεκτικά στα διαθέσιμα επί του παρόντος αντιλοιμώδη.

Η BioNTech, η οποία δεν είπε πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα τεστ, βασίζεται στην τεχνολογία της PhagoMed, την οποία απέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κατασκευαστής αντιβιοτικών με έδρα τη Βιέννη έχει κάνει εργασίες πάνω σε ένζυμα, που παράγονται από ιούς που σκοτώνουν τα βακτήρια, τα οποία διαπερνούν το βακτηριακό κυτταρικό τοίχωμα.

Οι ερευνητές δημόσιας υγείας ανέφεραν ότι ο συνδυασμένος αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν ετησίως από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχεδόν 70.000.

Eιδήσεις σήμερα:

Δομές για τη διάγνωση ψυχωσικών επεισοδίων σε εφήβους δημιουργεί το υπουργείο Υγείας

Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα – Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο

Κατάργηση της συνταγογράφησης των ανασφάλιστων από δημόσιες δομές ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος