Γράφει η Μίνα Αγγελίνη,

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα παιδιά που θέλουν παίξουν σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές του Πεκίνου, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR).

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη εξακολουθεί να έχει προβλήματα με τα κρούσματα κορωνοϊού και παραμένει αμετακίνητη στην πολιτική «zero Covid».

Στην περίπτωση όμως των παιδιών, υιοθετεί για πρώτη φορά το μέτρο αυτό στην πρωτεύουσα της χώρας.

Την ώρα που σε πολλές χώρες, οι πολίτες προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, τα δρακόντεια μέτρα ελέγχου του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης πολιτικής «Zero» της Κίνας, φαίνεται να επεκτείνονται ευρύτερα σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Τώρα, ακόμη και τα παιδιά που θέλουν να παίξουν σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους στο Πεκίνο, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid.

Η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο την Τρίτη από την κυβερνητική υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημόσια πάρκα του Πεκίνου, ανέφερε ότι, τα παιδιά, ηλικίας άνω των τριών ετών, θα πρέπει εφεξής να δείχνουν αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών, για να μπορούν να παίξουν.

Με τα νηπιαγωγεία να έχουν κλείσει στο Πεκίνο από τα τέλη Απριλίου, ο νέος περιορισμός θα είναι πονοκέφαλος για πολλούς γονείς, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο, «στις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, τα τεστ COVID αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας των πολιτών.

Το «αρνητικό τεστ Covid μέσα σε 72 ώρες απαιτείται όχι μόνο για την είσοδο των πολιτών σε πάρκα, αλλά και σε οποιονδήποτε κλειστό, κοινόχρηστο χώρο — από κινηματογράφους μέχρι σούπερ μάρκετ και κτίρια γραφείων.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να πάει στη δουλειά χωρίς να υποβληθεί σε τεστ Covid.

Τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοιού αποθηκεύονται σε μια επίσημη εφαρμογή του smartphone προκειμένου να έχουν σε αυτά πρόσβαση οι αξιωματούχοι ασφαλείας.

Ο παγκόσμιος όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «Nomura» έχει υπολογίσει ότι, 814 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα – υπερδιπλάσιος αριθμός από τον πληθυσμό των ΗΠΑ – πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ Covid μόνο και μόνο για να μπορούν να κινούνται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τα εμβόλια είναι ασφαλή για ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο, επιβεβαιώνει νέα μεγάλη μελέτη

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Omicron του κορωνοϊού