Τέταρτη δόση εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των ραντεβού ανοίγει αρχικά για τους άνω των 80 ετών την 7η Απριλίου και θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και μετά για τις ηλικίες 60-69 ετών.

«Η Εθνική Επιτροπή συζήτησε σήμερα διεξοδικά για την 4η δόση (2η αναμνηστική). Η 3η δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις παραλλαγές. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων» ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου και σημείωσε:

«Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή εκτιμά ότι το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 70 ετών και άνω όπως και στους 60 ετών και άνω με υποκείμενα νοσήματα. Γι’ αυτό προτείνουμε 4η δόση (2η αναμνηστική) μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική  (3η δόση) για τους πολίτες άνω των 60 ετών».

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων 12 -17 με ανοσοκαταστολή για τα οποία εγκρίθηκε η χορήγηση 4ης δόσης τρεις μήνες μετά την 3η δόση.

Για παιδιά 12-17 ετών με αυξημένους κινδύνους χορηγείται τρίτη δόση μετά από εξι μήνες από την β’ δόση ανέφερε.

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 18.988 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι και 358 διασωληνωμένοι