Περίπου 5.000 γιατροί των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική θα ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους μεθαύριο στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αλλά και τους αντιπροσώπους τους στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ θα πραγματοποιηθούν από τις 7.30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ., σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Κάθε νοσοκομείο θα αποτελεί ένα εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα ψηφίζουν όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, δηλαδή, οι γιατροί ΕΣΥ, οι ειδικευόμενοι γιατροί ΕΣΥ, οι εξειδικευόμενοι, οι επικουρικοί, οι αλλοδαποί υπότροφοι, καθώς και οι γιατροί ΕΣΥ των Κέντρων Υγείας που ανήκαν σ’ αυτό πριν από την 1/1/2015. Δεν ψηφίζουν οι στρατιωτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγροτικοί γιατροί, οι γιατροί ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι διορισμένοι σε διοικήσεις νοσοκομείων ή άλλων δημόσιων Οργανισμών φορέων υγείας.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο, καθώς και εκείνοι που υπηρέτησαν το τελευταίο εξάμηνο (6μηνο) πριν από τις εκλογές, προσκομίζοντας μια βεβαίωση από το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου τους, ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για όσους γιατρούς δεν βρίσκονται –για κάποιο λόγο- στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι γιατροί που είναι αποσπασμένοι ψηφίζουν στο νοσοκομείο αναφοράς τους (εκεί που μισθοδοτούνται) ή στο νοσοκομείο που υπηρετούν, κάνοντας υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ψηφίζουν στο άλλο.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, στην τελευταία Γενική Συνέλευση εξελέγη 5μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη και το συντονισμό της διενέργειας των εκλογών. Σε κάθε εκλογικό τμήμα των νοσοκομείων θα υπάρχει η τοπική 3μελής Εφορευτική Επιτροπή –ο δικαστικός αντιπρόσωπος και 2 γιατροί μέλη-, που θα εποπτεύουν για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, υπό την επίβλεψη του δικαστικού αντιπροσώπου.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται σε κάθε εκλογικό τμήμα, όπως και οι τυχόν ενστάσεις, και το εκλογικό υλικό θα συγκεντρώνεται στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος μαζί με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εκδώσουν τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα υπογράφει τον αριθμό των σταυρών και τους σταυρούς προτίμησης σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Διευκρινίσεις για 20 νοσοκομεία

Σε ορισμένα νοσοκομεία, όπου δεν μπορεί να αναπτυχθεί εκλογικό τμήμα, οι γιατροί θα ψηφίσουν στο πλησιέστερο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αυτά είναι τα:

-ΝΝΑ (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών) στο ΝΙΜΤΣ

-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ, ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ, ΕΚΕΨΥΕ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ (μόνο ειδικευόμενοι) στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

-ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ στο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

-ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

-ΩΝΑΣΕΙΟ, Κ.Υ. ΑΙΓΙΝΑΣ, Κ.Υ. ΓΑΛΑΤΑ, ΕΚΕΨΥΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (μόνο ειδικευόμενοι), ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ στο ΤΖΑΝΕΙΟ

-251, 401 ΓΣΝΑ στο ΣΩΤΗΡΙΑ

-ΕΚΑΒ, Κ.Ψ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

-ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Κ.Υ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

-Κ.Υ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, Κ.Υ. ΜΕΓΑΡΩΝ στο ΘΡΙΑΣΙΟ

-Κ.Υ. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

-Κ.Υ. ΒΑΡΗΣ στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

-ΕΚΕΨΥΕ ΑΙΓΑΛΕΩ (μόνο ειδικευόμενοι) στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ

-Κ.Υ ΚΟΡΩΠΙΟΥ , Κ.Υ. ΛΑΥΡΙΟΥ, Κ.Υ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, Κ.Υ. ΣΠΑΤΩΝ, Κ.Υ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, Κ.Υ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ στο Κ.Υ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 28.933 τα νέα κρούσματα, 49 θάνατοι, 351 οι διασωληνωμένοι

Έξαρση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού πιέζει ξανά τα νοσοκομεία – Πόσο έχουν αυξηθεί τον Μάρτιο οι νέες νοσηλείες