Υψηλότερο από ποτέ είναι το ποσοστό των θετικών μοριακών τεστ για κορωνοϊό στη Γερμανία, προειδοποιεί η Ένωση Εργαστηρίων ALM, από τα μέλη της οποίας διενεργείται περίπου το 90% των PCR στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, το 59,1% των μοριακών τεστ την περασμένη εβδομάδα είχε θετικό αποτέλεσμα, ποσοστό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Σε σύγκριση μάλιστα με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό των θετικών τεστ αυξήθηκε κατά 6%.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός αριθμός των PCR που διενεργήθηκαν ήταν 1,75 εκατομμύριο, κατά 7% μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η χώρα, όπως διευκρινίζει η ALM, έχει τη δυνατότητα διενέργειας 2,8 εκατομμυρίων μοριακών τεστ την εβδομάδα.

«Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται και πάλι η συχνότητα μόλυνσης (…) Οι πρώτες αχτίνες του ήλιου καθώς πλησιάζει η άνοιξη δεν πρέπει να κρύβουν το γεγονός ότι η πανδημία δυστυχώς δεν έχει ακόμη τελειώσει», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Μίχαελ Μίλερ.

Χθες, Δευτέρα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή της Όμικρον ΒΑ.2 είναι ακόμη πιο μεταδοτική από την Όμικρον. Έπειτα από μικρή κάμψη, ο δείκτης νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ανεβαίνει για πέμπτη συνεχή ημέρα, ενώ για τις 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η κατάργηση πολλών από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Ο Καρλ Λάουτερμπαχ ζητά κάποια μέτρα να παραμείνουν σε ισχύ, καθώς εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό ένα «καλοκαιρινό κύμα» του κορωνοϊού.