Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επιβεβαιώσει επτά επιθέσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, από τέσσερις την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε ο Οργανισμός του ΟΗΕ σε απάντησή του σήμερα με email στο Reuters.

«Μέχρι τις 7 Μαρτίου, εννέα επαληθευμένα περιστατικά επιθέσεων σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία έχουν δημοσιευθεί στο Σύστημα Παρακολούθησης Επιθέσεων στην Υγειονομική Περίθαλψη (SSA), επτά με «σίγουρο» επίπεδο βεβαιότητας και δύο με «πιθανό» επίπεδο βεβαιότητας, ανέφερε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ σε ένα email, αναφερόμενος στη βάση δεδομένων του.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε πληροφορίες για τους υπαίτιους αυτών των επιθέσων, καθώς το σύστημα επιτήρησης του ΠΟΥ δεν έχει εντολή να συλλέγει πληροφορίες για αυτούς.

Πάνω από 400 νεκροί άμαχοι στην Ουκρανίσ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους 406 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών, στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας εκ νέου ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία έχει η αποστολή παρακολούθησης στην Ουκρανία, καλύπτουν την περίοδο από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου.

Ο προηγούμενος απολογισμός χθες ήταν 364 επιβεβαιωμένοι νεκροί.