Τις 25.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών που πάσχουν από καρκίνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, συμπλήρωσε το πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Αποδέκτες της πολύτιμης φροντίδας είναι όλα τα παιδιά με καρκίνο που το έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 και μέχρι σήμερα οι εθελοντικές ομάδες εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας προσφέρουν νοσηλευτική φροντίδα και συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειες τους.

Καθοριστική συμβολή στο πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι» έχουν οι γιατροί και νοσηλευτές των ογκολογικών τμημάτων που στεγάζονται στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ – χωρίς τη δική συνεργασία των οποίων δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το πρόγραμμα. Ενώ αδιάκοπη είναι και η συμβολή των: Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» (ΟΤΑΚ), Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΤΑΟ) και Μονάδα Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΚΕΘ).

Σύμφωνα με την «Φλόγα» τα οφέλη από τη «Νοσηλεία στο Σπίτι» είναι πολλαπλά τόσα για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειες τους:
• Μείωση κατά το δυνατόν των επισκέψεων των παιδιών στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα καλύτερη ψυχική κατάσταση, λιγότερη ταλαιπωρία στους δρόμους και τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων.
• Μικρότερος κίνδυνος έκθεσης σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής του των νοσοκομείων.
• Αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των τμημάτων με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που πραγματικά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.
• Οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων.
• Λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρηματοδότηση του προγράμματος είχε αναλάβει μέχρι και το 2016 η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline, ενώ από το 2017 και μετά συνεχίζεται με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ.