Με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολίασε τόσο την απόφαση, ενώ μίλησε και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Για την άρση των μέτρων, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «είναι λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. Η πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που έχει αυτό το στέλεχος έχει δείξει ότι τα γενικευμένα lockdown είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά. Πριν αρθούν τα μέτρα, ουσιαστικά είχαν αρθεί στην πράξη. Υπήρχε νυχτερινή διασκέδαση και μαγαζιά στα οποία οι άνθρωποι ήταν όρθιοι. Τώρα απλά θα γίνεται και επίσημα».

«Θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια όταν είμαστε με πολλούς άλλους να φοράμε μάσκα. Για τα γήπεδα το ότι αυξήθηκε στο 50% η χωρητικότητα μου κάνει εντύπωση. Επηρεάζει ένα ή δύο ματς το χρόνο. Στον προηγούμενο κανόνα που έλεγε ότι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, τότε η χωρητικότητα θα μπορούσε να πάει στο 100%. Αλλά δεν τηρείται πάντα ο νόμος και μπαίνουν και άνθρωποι ανεμβολίαστοι. Οπότε ένα μέτρο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από ό,τι θα είχε αν εφαρμοζόταν σωστά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «Θα κάνουμε καλό Πάσχα. Έχουμε πάνω από ένα εκατ. μολύνσεις από την αρχή του χρόνου και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που είμαστε κάπου στο μέσο της Ευρώπης. Αν συνεχίσουμε έτσι, και με 15.000 – 20.000 κρούσματα τη μέρα, μέχρι το Πάσα θα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανοσίας».