Τη δουλειά τους θα χάσουν περίπου 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους καθηγητές, αστυνομικοί και πυροσβέστες, αφού δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των εργαζομένων στο δήμο του «Μεγάλου Μήλου», όπως αναφέρει το BBC.

«Δεν τους απολύουμε εμείς. Εκείνοι παραιτούνται», τόνισε ο Δημοκρατικός δήμαρχος, Έρικ Άνταμς, προειδοποιώντας για άλλη μία φορά ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι.

Ο δήμαρχος που διαδέχτηκε στο αξίωμα τον Μπιλ ντε Μπλάζιο την 1η Ιανουαρίου, έσπευσε να επισημάνει ότι το μέτρο αφορά εκείνους τους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε αργία –δηλαδή δεν καταβάλλεται ο μισθός τους- και είχαν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή (11 Φεβρουαρίου) να εμβολιαστούν.

Το 95% των εργαζομένων έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Μέχρι τώρα, περίπου το 95% των 370.000 εργαζομένων του δήμου της Νέας Υόρκης έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πόλη της Νέας Υόρκης ήταν μια από τις πρώτες στις ΗΠΑ που από το περασμένο καλοκαίρι έλαβε μέτρα για να πιέσει τους δημοτικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορούσε αρχικά τους εκπαιδευτικούς και, από την 1η Νοεμβρίου του 2021, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.