Πράξη γίνεται η δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εγκατάσταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας ώστε να μη χρειάζεται να μεταφέρονται νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Σάμου.

Κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, τον Φεβρουάριο του 2021 ο πρωθυπουργός, είχε δεσμευτεί για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με εξοπλισμό και προσωπικό δεσμευόμενος ότι «θα λειτουργήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας για να μπορέσουν οι συμπολίτες σας -πληροφορούμαι ότι είναι σχεδόν 30 τον αριθμό- να μη χρειάζεται να πηγαίνουν δύο-τρεις φορές την εβδομάδα στη Σάμο για να μπορούν να κάνουν την αιμοκάθαρσή τους».

«Πιστεύω ότι θα είναι μια σημαντική προσθήκη στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και την υγεία των Ικαριωτών» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

mitsotakis-ikaria-564

Χθες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο Ικαρίας απέκτησε νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

«Τα καλά νέα. Νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Ικαρίας, για ολοκληρωμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης των νεφρολογικών παθήσεων, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας». Αυτό ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός με ανάρτησή της στο Facebook γνωστοποιώντας ότι «με τα νέας γενιάς μηχανήματα, αναπτύχθηκαν έξι θέσεις αιμοκάθαρσης και εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι αιμοκάθαρσης με ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

«Δημιουργούμε δομές για τους χρονίως πάσχοντες κοντά στον τόπο τους, για να μη χρειάζεται να μετακινούνται για τις θεραπείες τους. Θέλουμε ένα ΕΣΥ σύγχρονο, ποιοτικό και αποδοτικό, για όλους» καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός.