Ειδική αναφορά στο σύνδρομο MIS-C που εμφανίζουν τα παιδιά, μετά τη νόσησή τους με Covid, έκανε η Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Πέμπτης

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως «το τελευτυαίο διάστημα μας απασχόλησε η νοσηλεία παιδιών με το MIS-C. Το θέμα είναι γνωστό από τις αρχές της πανδημίας. Εμφανίζεται 4 με 6 εβδομάδες από την έναρξη της λοίμωξης, ανεξαρτήτως της βαρύτητας της νόσου. Έχουν νοσηλευτεί 119 παιδιά ως το τέλος του 2021, με διάμεση ηλικία τα 8 έτη».

Και συνέχισε, αναφερόμενη στα συμπτώματα του συνοδρόμου: «Τα παιδιά εμφανίζουν συνήθως υψηλό πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και εξάνθημα, ενώ σημαντικό ποσοστό εξ αυτών εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα και άλλες επιπλοκές από την καρδιά, ενώ 2 στα 10 χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ. Μια πρόσφατη μελέτη του CDC έδειξε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών με δυο δόσεις μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης MIS-C κατά 91%».

Αναφερόμενη στις περιπτώσεις εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά το εμβόλιο, η καθηγήτρια ανέφερε ότι «δεδομένα του CDC δείχνουν πως 90 μέρες μετά τη λοίμωξη, το 99% των παιδιών παρουσίασε σημαντική βελτίωση, ενώ το 81% είχε πλήρη ίαση. Κατά συνέπεια, πρόκειται για μια ήπια και παροδική επιπλοκή».

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Άρση μέτρων: Βήμα – βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα – Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό- «Πάραδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός: Δίχρονο αγοράκι κόλλησε και διασωληνώθηκε στη Θεσσαλονίκη