*γράφει η Μίνα Αγγελίνη

«Ημέρα Ελευθερίας» η 21η Φεβρουαρίου για τους Αυστραλούς με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι ανοίγει ξανά τα σύνορά της σε όλους τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Xθες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρίνισε ότι, οι αυστραλιανές αρχές «θα ξανανοίξουν τα σύνορα σε όλους τους κατόχους βίζας από την 21η Φεβρουαρίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν είσαστε πλήρως εμβολιασμένοι, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στην Αυστραλία».

Από τον Μάρτιο του 2020, οι Αυστραλοί δεν είχαν τη δυνατότητα να βγουν από τη χώρα, ενώ ελάχιστοι επισκέπτες λάμβαναν άδεια εισόδου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «BBC».

Οι περιορισμοί αυτοί κατάφεραν σοβαρά πλήγμα στον τομέα του τουρισμού και προκάλεσαν δημόσιο διάλογο για το κατά πόσο η Αυστραλία είναι μία χώρα σύγχρονη και εξωστρεφής.

Ωστόσο, η κυβέρνηση άρχισε τη διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών και ανοίγματος των συνόρων κατά φάσεις στο τέλος του 2021ς, επιτρέποντας την είσοδο αρχικά σε εργαζόμενους μετανάστες υψηλού επιπέδου, ξένους φοιτητές και λιγοστούς τουρίστες της.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε ύφεση τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα – Μικρή αύξηση στη Θεσσαλονίκη

«Ανεμβολίαστοι» από σήμερα 300.000 πολίτες που δεν έχουν κάνει την 3η δόση – Επιστροφή στα rapid test

Παγώνη: Δεν έχει νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου – Πάσχα στα χωριά με τεστ