Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Οι επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας και ειδικά της νέας μετάλλαξης Omicron, στην επάρκεια αίματος στη χώρα είναι εμφανείς. Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, προγραμματίζει διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος. Το ωράριο των αιμοληψιών κατόπιν ραντεβού είναι 10:30 με 19:30.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

• χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

• αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

• τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

• τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα 7/02 έως Πέμπτη 10/02 9:00-15:00 στα τηλέφωνα 2132146716-2132146726.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

• Να είσαι 18-65 ετών

• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέο φάρμακο – συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων γεννά ελπίδες για το τέλος της πανδημίας

Πλεύρης: 25 Φεβρουαρίου το Παίδων Πεντέλης επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία