Μόλις στα 39 του χρόνια «έσβησε» από επιπλοκές του κορωνοϊού ο Μιχάλης Ζησόπουλος. Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος από την Καστοριά δεν είχε εμβολιαστεί όπως τόνισε στο Mega ο αδερφός του.

«Ήταν λίγο αμφίβολος αν θα το κάνει. Καθυστέρησε δύο μήνες, άλλους δύο μήνες, ξέρετε πως είναι αυτά. Ούτε αρνητής ήταν, ούτε τίποτα», ειπε. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 39χρονος δεν κατάφερε να νικήσει τις σοβαρές επιπλοκές που του δημιούργησε ο ιός.

«Και οι γιατροί εδώ απόρησαν. Ήταν από τα πιο σοβαρά περιστατικά. Έκανε βαριάς μορφής πνευμονία. Την στιγμή αυτή νοσηλεύεται και η μητέρα μου. Και το σημαντικό είναι ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Δε μας το επιτρέπουν οι ψυχολόγοι μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της», επεσήμανε ο αδερφός του άτυχου άνδρα.

Αδερφικός φίλος του 39χρονου παραδέχθηκε στο Mega πως εάν είχε κάνει το εμβόλιο τώρα θα ζούσε.  «Είμαι τριπλά εμβολιασμένος και το πέρασα ελαφριά. Κι αν αυτός είναι ο λόγος που έφυγε είναι κρίμα. Αν είχε κάνει το εμβόλιο θα είχε σωθεί;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τη δική της μάχη δίνει σήμερα η 62χρονη μητέρα του η οποία ούτε εκείνη έχει εμβολιαστεί. Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών αναφέρθηκε ο αδερφός του 39χρονου.

«Έδιναν τη ψυχή τους. Αρκεί να σας πω ότι με έπαιρναν τα μεσάνυχτα απλά για να μου πουν ότι όλα πάνε καλά και να μην ανησυχούμε» υποστήριξε. Ο 39χρονος έδωσε μάχη για επτά μέρες στην εντατική όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος αλλά κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Θρήνος για τον Βολιώτη δύτη

Νοτιότερα, στον Βόλο, η τοπική κοινωνία παραμένει ακόμα συγκλονισμένη από τον θάνατο του 50χρονου δύτη, πατέρα δύο κοριτσιών. «Μπήκε μέσα και ενώ μπήκε σε καλύτερη κατάσταση από άλλους ανθρώπους που ήταν γύρω του, ο αδερφός μου υποτροπίασε. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δούλευε σαν δύτης. Η δουλειά του ήταν πολύ βαριά. Είχε κουράσει πολύ τους πνεύμονες», είπε ο αδερφός του μιλώντας στο Mega. Όπως αποκαλύπτει ο αδερφός του ο 50χρονος δεν είχε εμβολιαστεί. Γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έπαιξε ρόλο στoν θάνατό του.

«Είτε είχε κάνει εμβόλιο είτε όχι, η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη το ίδιο. Και το έχουμε δει αυτό και με άλλους ανθρώπους. Είναι πάρα πολύ κρίμα να τρομάζετε τον κόσμο τα Μέσα για το εμβόλιο. Φοβόμασταν γιατί ήταν κάτι καινούργιο και βλέπαμε φίλους μας διπλά εμβολιασμένους ν’ αρρωσταίνουν», υπογράμμισε. Ο Βολιώτης δύτης νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Αφήνει πίσω του σύζυγο και δύο παιδιά.