Την κατάργηση του υγειονομικού πάσου (Green Pass), το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε πολλούς χώρους σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή παρουσιάζουν αρητικό τεστ Covid, προσανατολίζεται να συστήσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα το υπυοργείο Υγείας του Ισραήλ.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν εδώ και εβδομάδες ότι το Green Pass δεν έχει καμία αξία, δεδομένου του υψηλού ποσοστού μόλυνσης λόγω Omicron. Μερικοί έχουν μάλιστα προειδοποιήσει ότι δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας που κάνει τους ανθρώπους να παραμελούν άλλες προφυλάξεις.

Παρ’ όλα αυτά, το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ αποφάσισε την Κυριακή να παρατείνει την ισχύ του πιστοποιητικού στους περισσότερους χώρους για άλλη μια εβδομάδα, στα σχολεία έως τις 27 Φεβρουαρίου και στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έως την 1η Μαρτίου

Πηγές του υπουργείου, όμως, ανέφεραν ότι η παράταση είχε ως κύριο στόχο να δώσει χρόνο στο υπουργείο να ολοκληρώσει τη δική του σύσταση, η οποία είναι πιθανό να καταργήσει το πάσο ή τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των χώρων στους οποίους απαιτείται. Το υπουργείο θα κάνει γνωστή την πρότασή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αυτής της εβδομάδας για τον κορωνοϊό.

«Χρειαζόμαστε άλλη μια εβδομάδα, τόσο για να αναλύσουμε τα δεδομένα όσο και για να σκεφτούμε τι αλλαγές θέλουμε να κάνουμε», είπε μια πηγή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο επανεξετάζει όχι μόνο το Green Pass, αλλά και άλλους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις. «Αλλά πιστεύω ότι θα πάμε προς την κατεύθυνση της ακύρωσης. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι το Green Pass κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, μνε βάση τα δεδομένα των μολύνσεων», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης: Σε 15 με 20 ημέρες θα έρθει περαιτέρω χαλάρωση μέτρων

Κορωνοϊός: Μείωση θνητότητας και γρηγορότερη ανάρρωση προσφέρει η θεραπεία με τα Τ-λεμφοκύτταρα

Εξαδάκτυλος: Ανεμβολίαστοι και πάνω από 70 ετών όσοι πεθαίνουν από κορωνοϊό ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ