Τον κομβικό ρόλο του νοσηλευτικού προσωπικού στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας το δύσκολο 48ωρο της…”Ελπίδας” όπως ονομάστηκε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη νότια Ελλάδα, επισημαίνει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ).

Εκατοντάδες Νοσηλευτές συμπλήρωσαν ήδη εικοσιτετράωρες βάρδιες, αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους, ενώ άλλοι αποκλείστηκαν στους δρόμους, στην προσπάθεια τους είτε να φτάσουν στις υπηρεσίες υγείας, είτε να επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

“Η επέλαση της κακοκαιρίας τις τελευταίες ημέρες, βρήκε για ακόμη μια φορά τους Νοσηλευτές στις επάλξεις, δίπλα σε όλους τους συνανθρώπους μας, συνεισφέροντας τα μέγιστα για το συνεχές της νοσηλείας και της φροντίδας όλων. Για ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι Νοσηλευτές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν αργίες, δεν έχουν ωράρια, δεν προστατεύονται από κανέναν και καμία διήμερη αργία δεν «χρυσώνει» την κόπωση και τον κατακερματισμό της καθημερινότητάς τους” αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

“Ωστόσο, η ανιδιοτέλεια και ο αλτρουισμός που επιδεικνύουν δίνουν «ΕΛΠΙΔΑ» στην κοινωνία για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας, σε αντίθεση με την Πολιτεία, η οποία εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους ανθρώπινους πόρους.

Για όλους τους ήρωες που κρατούν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτως COVID – 19 και καιρικών συνθηκών, μόνο τιμή και περηφάνια” καταλήγει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έξι φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανοιχτά στην Αττική μόνο για επείγοντα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Η κακοκαιρία μπορεί να «φρενάρει» την εξάπλωση του κορωνοϊού, λέει ο Τζανάκης