Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βοστώνη των ΗΠΑ η απόφαση ενός νοσοκομείου να αφαιρέσει από τη λίστα μεταμοσχεύσεων καρδιάς έναν 31χρονο επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο για την COVID-19.

Η οικογένεια του Ντίζτεϊ Φέργκουσον υποστηρίζει ότι ήταν πρώτος στη λίστα που έλαβε το μόσχευμα στο «Brigham and Women’s Hospital», αλλά αφαιρέθηκε λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού του, ανέφερε το CBS Boston.

boston05

 

Ο πατέρας του, Ντέιβιντ Φέργκιουσον, είπε ότι ο γιος του – ο οποίος παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο και έχει απεγνωσμένη ανάγκη από τη μεταμόσχευση – δεν πιστεύει στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Είναι ενάντια στις βασικές αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό. Είναι μια πολιτική που επιβάλλουν και έτσι επειδή δεν θα εμβολιαστεί, τον έβγαλαν από τη λίστα για τη μεταμόσχευση καρδιάς», δήλωσε.

Ο Φέργκιουσον έχει δύο παιδιά και περιμένει ένα τρίτο με τη σύντροφό του Χέδερ, σύμφωνα με τη σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε για να τον βοηθήσει.

boston

Το «Brigham and Women’s Hospital», το οποίο είναι διδακτικό ίδρυμα του Χάρβαρντ, ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι λήπτες μοσχευμάτων διέτρεχαν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από COVID σε σύγκριση με ασθενείς που δεν είχαν μεταμοσχευθεί.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που λαμβάνει ένα μεταμοσχευμένο όργανο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης», είπε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην «The Post».

Η πολιτική του νοσοκομείου που απαιτεί από τους λήπτες να κάνουν το εμβόλιο για την COVID-19 εφαρμόζεται και σε άλλα προγράμματα μεταμόσχευσης στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Το νοσοκομείο αρνήθηκε ότι ένας υποψήφιος θα μπορούσε να είναι «πρώτος στη λίστα» για μεταμόσχευση επειδή υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα προτεραιότητας για την κατανομή των οργάνων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν επίσης στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι λήπτες μοσχευμάτων οργάνων, να εμβολιάζονται επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Η οικογένεια του Φέργκιουσον σκέφτεται να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που έχει διαφορετική πολιτική σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και τον εμβολιασμό, αλλά φοβάται ότι είναι ήδη πολύ αδύναμος για να μεταφερθεί.