Στην απόρριψη πάνω από 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού αναγκάστηκαν να προχωρήσουν χώρες με χαμηλό εισόδημα τον μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Unicef, η απόφασή τους οφειλόταν στη σύντομη διάρκεια της ημερομηνίας λήξης αλλά και την έλλειψη αποθηκευτικών εγκαταστάσεων

«Πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις απορρίφθηκαν μόνο τον Δεκέμβριο» δήλωσε η Ετλέβα Καντίλι, διευθύντρια του Τμήματος Εφοδιασμού στην Unicef, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το κύριο πρόβλημα ήταν οι σύντομες ημερομηνίες λήξης. Παράλληλα, οι προμήθειες καθυστέρησαν, καθώς δεν είχαν τα κατάλληλα ψυγεία για να υπάρξει σωστή συντήρηση των σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Unicef, 681 εκατομμύρια δόσεις που αποστέλλονται μέχρι στιγμής μέσω του μηχανισμού Covax είναι αχρησιμοποίητες σε περίπου 90 χώρες με χαμηλό εισόδημα σε όλον τον κόσμο, υποστηρίζει η φιλανθρωπική οργάνωση CARE.

Πάνω από 30 χώρες, μεταξύ αυτών το Κονγκό και η Νιγηρία έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τις μισές από τις δόσεις που έχουν λάβει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση Πλεύρη για το Παίδων Πεντέλης: Ξανθός και ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν να μη γίνουν 300 εμβολιασμοί

Θεμιστοκλέους: Καμιά παράταση στην επιβολή του πρόστιμου στους άνω των 60

Εθελοντική αιμοδοσία: Δραματική μείωση λόγω της πανδημίας