Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο θα λειτουργεί η Βουλή για το επόμενο διάστημα λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Omicron.

Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας ενημέρωσε για τα νέα μέτρα που ελήφθησαν μετα από εισήγηση της υγειονομικής υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ο περιορισμός της φυσικής παρουσίας των βουλευτών στην Ολομέλεια, η επέκταση της επιστολικής ψήφου κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η τηλεργασία κατά 50% για το προσωπικό και ο περιορισμός των αποστολών στο εξωτερικό. Πέραν αυτών η Βουλή ενημέρωσε ότι ένας βουλευτής παραμένει ανεμβολίαστος με την αιτιολογία προβλήματος υγείας.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν έχουν ως εξής:

– Μείωση αριθμού βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στις αίθουσες. Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια θα βρίσκονται εως 100 βουλευτές για Ολομέλεια, 40 στην αίθουσα της Γερουσίας και 6 στις υπόλοιπες

– Τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα

– Περιορισμών ταξιδιών στο εξωτερικό (στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών αποστολών) και πάγωμα των επισκέψεων στις εκθέσεις που διατηρεί η Βουλή

– Διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και εγγραφή ομιλητών μέσω ενημέρωσης των κομμάτων και όχι προσωπικά στο σύστημα

– Ενεργοποίηση τηλεργασίας σε ποσοστό ως και 50% στις υπηρεσίες της Βουλής που το επιτρέπουν (δεν μπορεί να γίνει πχ στην καθαριότητα)

– Η κατάσταση θα επανεκτιμάται κάθε 15 μέρες

Εμβολιασμοί

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τασούλα εκ των 300 βουλευτών ένας δεν έχει εμβολιαστεί λόγω προβλήματος υγείας ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που επίσης δεν είχαν εμβολιαστεί λόγω αντίστοιχων θεμάτων (εγκυμοσύνη κ.α.) έσπευσαν να το πράξουν. Πάντως, η Βουλή θα εξακολουθήσει την τακτική ιχνηλάτηση με rapid test ενώ από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν 9 θετικά κρούσματα σε 293 τεστ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση Πλεύρη για το Παίδων Πεντέλης: Ξανθός και ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν να μη γίνουν 300 εμβολιασμοί

Θεμιστοκλέους: Καμιά παράταση στην επιβολή του πρόστιμου στους άνω των 60

Εθελοντική αιμοδοσία: Δραματική μείωση λόγω της πανδημίας