*γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Σε 9.688 ανέρχονται σήμερα τα θετικά σελφ τεστ εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό διασποράς του ιού.

Δεύτερη ημέρα σήμερα, με τα αρνητικά αυτοδιαγνωστικά τεστ ανά χείρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία, στις φυσικές τους τάξεις για την δια ζώσης διδασκαλία. Τη χθεσινή ημέρα, το πρώτο σέλφ τεστ εντόπισε 16000 κρούσματα , εκ των οποίων 2300 εκπαιδευτικών θετικών στον ιό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως έγινε τεστ σε 1,6 εκατ. Ανθρώπους, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει γίνει μαζικά μέχρι σήμερα στη χώρα. «Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως 10πλάσια κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Ειδήσεις σήμερα: 

Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι ειδικοί: Βήμα – βήμα η άρση των μέτρων

Ανάχωμα στην «Omicron» οι εμβολιασμοί: Μόλις το 1,6% των κρουσμάτων χρήζει νοσηλείας