Αξιόπιστα χαρακτήρισε τα PCR τεστ στην Κύπρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter, ξεκαθαρίζοντας πως «ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η ανάρτησή του

Νωρίτερα, η κυπριακή κυβέρνηση είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης σε σχέση με την αξιοπιστία των Μοριακών Τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού και την χαμηλή τιμή στην οποία προσφέρονται στην Κύπρο.

Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας δήλωσε πως όλα τα αναλώσιμα, που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 τα οποία, επίσης, έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη και χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες, πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών, που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων.

Είπε ακόμα ότι «για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι».

Προσθέτει ότι τέτοιες παράμετροι είναι «οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας».

Τέλος επισημαίνει ότι «η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες».

Να επισημανθεί ότι στην Κύπρο τα μοριακά τεστ PCR που διενεργούνται από ιδιωτική εταιρεία στα αεροδρόμια, στοιχίζουν 15 ευρώ.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πού θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή δωρεάν rapid test

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία – Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Στη μάχη κατά της Omicron ιδιώτες γιατροί, κλινικές και στρατιωτικά νοσοκομεία