Τo γύρο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει απόσπασμα δήλωσης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για τα τεστ Covid-19. Σύμφωνα με τις εν λόγω αναρτήσεις, τα τεστ πρόκειται να σταματήσουν, καθώς οι Αμερικανοί είπαν ότι δεν έχουν νόημα με την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron.

Ωστόσο αυτό είναι ένα «κομμένο» απόσπασμα της δήλωσης Γκάγκα και όχι ολοκληρωμένη η πρόταση που διατύπωσε.

Δείτε τη χαρακτηριστική ανάρτηση στο TikTok:

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Το απόσπασμα προέρχεται από δηλώσεις της κ. Γκάγκα στο Kontra Channel, όπου η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα ότι η συγκεκριμένη γνώμη εκφράστηκε από Αμερικανούς αλλά «δεν είναι κάτι που θα κάνουμε»:

«Η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει €40 εκατ. για τα self test. Σκεφτόμαστε όλοι τα παιδιά και γενικά τους πολίτες στη χώρα. Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη. Είμαστε συνεχώς μέσα στις 5 πρώτες χώρες σε τεστ. Άρα δεν υπάρχει θέμα να τσιγκουνευόμαστε τα τεστ. Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί μας είπανε ίσως πρέπει και να σταματήσετε τα τεστ, είναι τόσο μεταδοτικό που δεν ξέρουμε αν το τεστ έχει σημασία από εδώ και πέρα. Δεν είναι κάτι που θα κάνουμε, αλλά το λέω σαν μία γνώμη που ακούστηκε».

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Δείτε και ολόκληρη τη συνέντευξη της Μίνας Γκάγκα στο Kontra News 10:

close icon

VIDEO: YGEIAMOU