«Bασική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Αναφερόμενος στα σχολεία και τις αποφάσεις των ειδικών, είπε ότι «το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή και αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το άνοιγμα των σχολείων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να ανοίξουν με ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να πετύχουμε τους στόχους. Θα γίνει με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο».

Στο αν θα υπάρχει επάρκεια σελφ τεστ, είπε ότι περιμένουμε την συνεδρίαση της επιτροπής για το τι πρωτόκολλο θα εισηγηθούν για τον διαγνωστικό έλεγχο.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα, τα οποία ισχύουν από την αλλαγή του χρόνου και έπειτα.

Όπως είπε από την 1/1/2022 ισχύει:

Αύξηση του κατώτατου μισθού,
Μείωση της προκαταβολής φόρου
Μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές

Μείωση τέλους κινητής τηλεφωνίας,
Μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων,
Αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη και θα έχει νέους κυματισμούς για το επόμενο διάστημα και απαιτεί εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση των μέτρων, όπως είπε.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα», είπε.

«Ο μόνος δρόμος  είναι ο εμβολιασμός και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με μια δόση πάνω από 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει την πίεση. Υπάρχει συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ιδιωτικές κλινικές για κλίνες και προσωπικό για να μπορέσει να βοηθήσει στη λειτουργία του ΕΣΥ».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οριακή η κατάσταση στον Ευαγγελισμό με τη διασπορά στους υγειονομικούς λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Ουρές και σήμερα έξω από το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρας για ένα τεστ κορωνοϊού

Καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο με τριπλοεμβολιασμένους, λέει ο Καπραβέλος