Οι εικόνες  των  και των ανθρώπων που αγνόησαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού προκάλεσαν την οργή του Νίκου Καπραβέλου, διευθυντή στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Open δήλωσε: «Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι, όπως έλεγε και ο παππούς μου!».

«Ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» είπε ο κ. Καπραβέλος και συνέχισε: «Δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία». Παράλληλα τόνισε πως και οι 48 ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της επέλασης και της υψηλής μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ,. Καπραβέλος έκανε λόγο και πάλι για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ εμφανίστηκα υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

Αναφορικά με την περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

Πάρτι στις τουαλέτες

Βραβείο ανευθυνότητας διεκδικεί μια ομάδα ατόμων που παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού και τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έστησαν… πάρτι μέσα σε τουαλέτες μεγάλου μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη.

Το σχετικό βίντεο ανέβηκε από συνδιοργανωτή της παράνομης εκδήλωσης στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok και στη συνέχεια αναπαραχθηκε από άλλους χρηστες του Twitter συγκεντρώνοντας δεκάδες επικριτικά σχόλια.

Τώρα οι διοργανωτές του κορωνοπάρτι που καταφέρονται στα βίντεο με υβριστικές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στην εστίαση, κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ.