Με τη μετάλλαξη Omicron εντοπίζεται πάνω από το 90% των κρουσμάτων στην Αγγλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), που ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παρέχει ημερήσιες ενημερώσεις για την παραλλαγή από τις 31 Δεκεμβρίου.

Η παραλλαγή Omicron μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από τη Δέλτα. Ωστόσο η ανάλυση της UKHSA δείχνει ότι οι φορείς της Omicron έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα. Τα πρώιμα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι όποιοι μολύνονται με Omicron έχουν 30%-45% λιγότερες πιθανότητες να καταφύγουν στα επείγοντα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αν και επισήμανε ότι η Omicron είναι πιο ήπια, παραδέχθηκε ότι η συνεχίζει να προκαλεί πραγματικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία θα αυξηθούν.

Το NHS της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι 10.462 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με Covid, ένας αριθμός αυξημένος κατά 48% έναντι μιας εβδομάδας νωρίτερα και ο υψηλότερος από την 1η Μαρτίου.

Στο Λονδίνο, 3.310 ασθενείς νοσηλεύονταν στις 29 Δεκεμβρίου, με εβδομαδιαία αύξηση 63% και ο υψηλότερος αριθμός από τις 16 Φεβρουαρίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έλεγχοι για τον κορωνοϊό: Τέσσερις συλλήψεις και 523 πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων

Η Omicron «καλπάζει» στη Θεσσαλονίκη: Κάθε δύο μέρες διπλασιάζεται το ιικό φορτίο της στα λύματα!

Πιερρακάκης: 324.000 πολίτες αποθήκευσαν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας σε μία μέρα