Γράφει ο Θάνος Μακρογαμβράκης

Ακόμα και τους επιστήμονες «τρομάζει» η υπέρ -μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από τα εργαστήρια του ΕΚΠΑ, μόνο στην Αττική από την πρώτη μέρα της εμφάνισης της στις 6 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχει καλύψει των 70% των μοριακών δειγμάτων που έχουν παρθεί.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής η μετάλλαξη εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και στη χώρα μας:

«Από τα δείγματα που εξετάσαμε στο εργαστήριο φαίνεται να υπάρχει μια εξάπλωση τα παραλλαγής Omicron στην κοινότητα της τάξεως του 70%. Μιλάμε για μοριακά τεστ που ελέγχθησαν και έδωσαν το ποσοστό αυτό, το οποίο φανερώνει την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής. Δυστυχώς εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα η Omicron, όπως σ όλη την Ευρώπη και σ όλο τον κόσμo».

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον καθηγητή επιβεβαιώνονται και από την αύξηση των ποσοστών της μετάλλαξης που βρέθηκαν στα λήμματα :

«Το αποτέλεσμα των μοριακών δειγμάτων που ελέγξαμε έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την αύξηση που παρατηρείται τις τελευταία ημέρες και στα λύματα της Αττικής».

Ειδήσεις σήμερα:

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά: Αναμένουμε τις υποδείξεις των ειδικών

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αντιεμβολιαστή που κόλλησε κορoνωϊό τη μητέρα του

Σήμερα οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα