Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα είναι διαθέσιμη η ταυτότητα, σε ψηφιακή μορφή, για το covid free wallet των κινητών τηλεφώνων.

Αυτό ανακοίνωσε στη Bουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Λιβάνιος, στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής, θα είναι αποθηκευμένα ορισμένα στοιχεία του κατόχου της, όπως φωτογραφία, όνομα και ημερομηνία γέννησης, ώστε να γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτοποίησης ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα.

«Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι όταν πάμε σε ένα κατάστημα σύμφωνα με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διάδοσης του κορωνοϊού μαζί με το πιστοποιητικό που έχουμε στο κινητό μας ή σε έγχαρτη μορφή, μας ζητάνε και την ταυτότητά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι συμπίπτει το όνομα με το πρόσωπο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λιβάνιος. Υπογράμμισε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμη η αποθήκευση ορισμένων στοιχείων της ταυτότητας στο Wallet, στο κινητό ώστε να μην αναζητείται η ταυτότητα.

Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνσης είναι η νέα υπηρεσία να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη ψηφιοποίηση της ταυτότητας, η οποία θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αύριο οι ανακοινώσεις για το πρώτο «πακέτο» μέτρων – Στις 28 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για το δεύτερο

Κορωνοϊός: Στα 5.641 τα νέα κρούσματα, 69 θάνατοι, 665 οι διασωληνωμένοι

Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και μάσκες παντού εισηγούνται οι ειδικοί – Αύριο οι ανακοινώσεις από Πλεύρη