*γράφει ο Χρήστος Μπόκας

Οριζόντια μέτρα περιορισμού της πανδημίας και περιορισμούς στην λειτουργία χώρων συνάθροισης και διασκέδασης ζήτησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός από την κυβέρνηση ενόψει της επέλασης της «Όμικρον».

Με παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, είπε πως «η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κατανοήσει ότι αυτή η κρίση, η πανδημία, θα σοβεί για πολύ καιρό ακόμα και η διαχείρισή της θέλει διαφορετική μεταχείριση. Βλέπουμε την Κομισιόν, τον ΠΟΥ και Έλληνες επιστήμονες όπως ο κ. Τσιόδρας να προειδοποιούν ότι έχουμε ένα επερχόμενο κύμα. Ολες οι άλλες χώρες είναι σε συναγερμό και παρά το γεγονός ότι έχουν πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας σχεδιάζουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ενόψει των εορτών. Και εμείς έχουμε μια διαφορετική κατεύθυνση, λέγοντας ότι έχουμε ύφεση του φαινομένου. Από που προκύπτει αυτό όταν έχουμε τόσους διασωληνωμένους;».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα και θα τα δούμε μετά τις γιορτές. Πρέπει να πάμε σε αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας των χώρων μαζικής συνάθροισης και διασκέδασης. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε με αυτό το κλίμα εφησυχασμού. Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής».