Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Λευκό Οίκο αφότου έγινε γνωστό ότι ένας βοηθός του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή.

To πρώτο τεστ Covid στο οποίο υποβλήθηκε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν  αρνητικό, ωστόσο, αύριο θα υποβληθεί σε δεύτερο τεστ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενο την ομογενή εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Η ίδια πάντως δεν αποκάλυψε το όνομα του βοηθού του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο τον περιέγραψε ως μεσαίο στέλεχος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Την Παρασκεή, ο βοηθός του Μπάιντεν ήταν μαζί του επί 30 λεπτά επιβαίνοντας στο Air Force One από τη Νότια Καρολίνα στη Φιλαδέλφεια, εξηγεί η ομογενής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος άνδρας που εξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ.

Είναι καλά στην υγεία του, όπως ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν. Επιπλέον, έχει κάνει και την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 «Εφόσον οι οδηγίες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC)  δεν απαιτεί από τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα να μπουν σε καραντίνα αφότου έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα», τόνισε η Τζεν Ψάκι.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έρχεται αμέσως μετά την προειδοποίηση των ειδικών ότι καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον». Το στέλεχος αυτό του κορωνοιού είναι πλέον, είναι το κυρίαρχο στις ΗΠΑ .

Κι ενώ ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να υποβληθεί αύριο στο δεύτερο τεστ Covid, σήμερα θα μιλήσει απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό ανακοινώνοντας νέα αυστηρότερα μέτρα για να βάλει φρένο στη ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων της μετάλλαξης ‘Ομικρον.
 
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τρίτη τα νέα βήματα της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις πολιτείες που χρίζουν βοήθειας», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο αμερικανικό δίκτυο «NBC News».

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων έχοντας  «ήδη απευθύνει μία αυστηρή προειδοποίηση για το πώς θα είναι ο χειμώνας για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι», είπε ο αξιωματούχος.

Τα νέα μέτρα έρχονται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και εκκλήσεων από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας για τον εμβολιασμό όσων δεν το έχουν κάνει ήδη, υποστήριξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «NBC», oι εμπειρογνώμονες σε θέματα Covid έχουν συμβουλεύσει τον πρόεδρο ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει να περάσει το μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό ότι, η ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να εξαπλωθεί γρήγορα θέτοντας τους ανεμβολίαστους σε υψηλότερο κίνδυνο ενώ επίσης αποτελεί απειλή και για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε επίσης ότι, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αναφέρει λεπτομερώς την Τρίτη πώς θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.

Επιπλέον, θα υπενθυμίσει στους Αμερικανούς ότι εκτός από τη μετάλλαξη Όμικρον και η «Δέλτα» παραμένει απειλή για την υγεία τους.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέληξε 60χρονη με Covid στον Βόλο – Αρνητής γιατρός φέρεται να την «κρατούσε» στο σπίτι

Ενστάσεις από Εξαδάκτυλο και Μανωλόπουλο για το τέστινγκ στους εμβολιασμένους

Νεκρές από κορωνοϊό τρεις ανεμβολίαστες γυναίκες στη Σάμο