Κανονικά προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προγραμματισμός για τις σχολικές διακοπές τις γιορτές, παρά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη «Όμικρον».

Τα σχολεία πρόκειται να κλείσουν την προσεχή Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα, καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.

Οι αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές βρίσκονται, πάντως, επί ποδός. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της χώρας μας τις επόμενες ημέρες και εάν πρέπει ληφθούν νέα μέτρα, αλλά και ποια πρέπει να είναι αυτά.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυξημένο τεστινγκ την περίοδο των εορτών ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτιση των κρουσμάτων και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα επόμενα 24ωρα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει και η επιτροπή των επιστημόνων η οποία θα λάβει και τις αποφάσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό πολιτικό ροκ για τις ΜΕΘ – Ανθρώπινοι πόροι και πίεση «φρακάρουν» το ΕΣΥ

Αγωνία για 16χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό στη Λάρισα

Η επάνοδος των lockdown στην Ευρώπη και τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων λόγω της Όμικρον