Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Κούβα συνεχίζει να υποχωρεί, βρίσκεται σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας χρονιάς (ήταν 358 χθες Κυριακή), ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Δεκαέξι ασθενείς με την COVID-19 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο, επιβεβαιώθηκαν 62 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ δεν επήλθε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 8.324 νεκρούς επί συνόλου 964.097 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Τα κρούσματα της ιδιαίτερα μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού βρίσκονται μέχρι τώρα στα πέντε.

Η Κούβα συνεχίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της. Μέχρι χθες, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, είχε εμβολιαστεί πλήρως το 84% από το σύνολο των 11,2 εκατ. κατοίκων με τα εγχωρίως παραγόμενα σκευάσματα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus, ενώ τουλάχιστον μια δόση είχαν λάβει 10,2 εκατομμύρια. Ενισχυτική δόση έχουν λάβει πάνω από 746.000 άνθρωποι, κυρίως υγειονομικοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και ανοσοκατεσταλμένοι.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό πολιτικό ροκ για τις ΜΕΘ – Ανθρώπινοι πόροι και πίεση «φρακάρουν» το ΕΣΥ

Αγωνία για 16χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό στη Λάρισα

Η επάνοδος των lockdown στην Ευρώπη και τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων λόγω της Όμικρον