Στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Ηρακλείου αναμένεται να δικαστεί σήμερα ο φαρμακοποιός που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ηράκλειο, για τα ψευδή rapid tests.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις ενώ στη συνέχεια τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Ηρακλείου για να δικαστεί ωστόσο η υπόθεσή του αναβλήθηκε για σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον 59χρoνo φαρμακοποιό να του δώσει το χαρτί που θα πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το ποσό για την διενέργεια του rapid test ή μάλλον για τη βεβαίωση ότι ήταν αρνητικός στον ιό, αφού ουδέποτε υποβλήθηκε στον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ήταν 7 ευρώ.

Με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά πλήρωσε για την εξέταση που… δεν έκανε και έφυγε από το κατάστημα για να μπουν λίγη ώρα αργότερα οι συνάδελφοι του και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό μέγαρο.

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα φαρμακεία

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα φαρμακεία για την ορθή διενέργεια των rapid test τόσο από κλιμάκιο φαρμακοποιών όσο και από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου με αφορμή το περιστατικό με τα ψευδή rapid test.

Αναλυτικά η απόφαση του Συλλόγου:

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου σε έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε 16/12/2021, εξέτασε το ζήτημα της καταγγελίας που αφορούσε φαρμακείο στο Ηράκλειο Κρήτης και το οποίο καταχωρούσε αποτελέσματα διενέργειας Rapid Tests χωρίς να προβαίνει στη λήψη δείγματος. Επειδή, η σύμφωνα με την καταγγελία, ενέργεια ψευδούς καταχώρισης, συνιστά βαρύ αντιδεοντολογικό, ηθικό, αντιεπιστημονικό και πιθανόν ποινικό παράπτωμα και επειδή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:

1) Την παραπομπή του συναδέλφου, εφόσον ευσταθεί η καταγγελία, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

2) Να απευθυνθεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και να ζητήσει την συνεργασία της, για την διενέργεια έλεγχων στα φαρμακεία, όσον αφορά την ορθή διενέργεια των Rapid Tests.

3) Την διενέργεια ελέγχων από κλιμάκιο φαρμακοποιών για την ορθή τήρηση της διαδικασίας των Rapid Tests.

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, καταδικάζει σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων υγειονομικών φαρμακοποιών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια είναι πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό πολιτικό ροκ για τις ΜΕΘ – Ανθρώπινοι πόροι και πίεση «φρακάρουν» το ΕΣΥ

Αγωνία για 16χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό στη Λάρισα

Η επάνοδος των lockdown στην Ευρώπη και τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων λόγω της Όμικρον