Την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα για να βάλει φρένο στην εξάπλωσή τους εν όψει Χριστουγέννων.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τρίτη τα νέα βήματα της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις πολιτείες που χρίζουν βοήθειας», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο αμερικανικό δίκτυο «NBC News».

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων έχοντας «ήδη απευθύνει μία αυστηρή προειδοποίηση για το πώς θα είναι ο χειμώνας για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι», είπε ο αξιωματούχος.

Τα νέα μέτρα έρχονται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και εκκλήσεων από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας για τον εμβολιασμό όσων δεν το έχουν κάνει ήδη », υποστήριξε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «NBC», ο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της νόσου Covid από τους ειδικούς.

Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα Covid τον έχουν συμβουλεύσει ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει να περάσει το μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό ότι, η ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να εξαπλωθεί γρήγορα θέτοντας τους ανεμβολίαστους σε υψηλότερο κίνδυνο ενώ επίσης αποτελεί απειλή και για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε επίσης ότι, η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για την αύξηση των κρουσμάτων που φέρουν την παραλλαγή Όμικρον και ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αναφέρει λεπτομερώς την Τρίτη πώς θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση. Επιπλέον, θα υπενθυμίσει στους Αμερικανούς ότι μπορούν να προστατευτούν από τη νόσο COVID-19 κάνοντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όπως και την αναμνηστική δόση .

Ο μέσος αριθμός κρουσμάτων Covid στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 26% τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενώ οι νοσηλείες κατά 3% την τελευταία εβδομάδα. Όσοι μολύνθηκαν από την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον αποτελούν το 3% των συνολικών κρουσμάτων του κορωνοιού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CBS». Ωστόσο, οι ειδικοί προβλέπουν ότι, η Όμικρον τείνει να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μόνο με αρνητικό PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα – Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα στα ταξίδια