Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΕΟΔΥ, έπειτα από καταγγελίες για περιστατικά ψυχολογικού και ηθικού εκφοβισμού κατά εργαζόμενης στον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης έχει ζητήσει να ενημερωθεί από τους αρμόδιους παράγοντες για το αντικείμενο των καταγγελιών αυτών, ενώ, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν καταγγελίες για φερόμενα συμβάντα ψυχολογικού και ηθικού εκφοβισμού εις βάρος εργαζόμενης του ΕΟΔΥ, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί έως τον Αύγουστο 2021 από στελέχη του Οργανισμού, ο ΕΟΔΥ δια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σημειώνει τα εξής:

Ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος διορίσθηκε στη θέση αυτή τον περασμένο Οκτώβριο, με την υπ’ αριθμ. Γ4β/οικ.62026 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 857 – 07.10.2021), μόλις προσφάτως έλαβε γνώση περί του εν λόγω θέματος και των σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου.

Αμέσως ο καθ. Ζαούτης ζήτησε επείγουσα και επίσημη ενημέρωση τόσο από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού όσο και από το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος». 

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Τεστ 7 εμβολίων για την τρίτη δόση – Ποιο κάνει έως και 32 φορές περισσότερα αντισώματα

Δήλωση Τσιόδρα: Μου προκαλεί θλίψη η μελέτη για τις ΜΕΘ να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης

Γκάγκα προς ΣΥΡΙΖΑ για μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση θνητότητας