Για την πορεία της πανδημίας αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα μας μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, 1.075.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί με την 3η δόση, ενώ υπογράμμισε πως έχουν ανοίξει επιπλέον γραμμές για την εξυπηρέτηση του κόσμου, σημειώνοντας πως όλοι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα μπορούν να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση έως την Κυριακή.

Σχολιάζοντας τις επισημάνσεις για μη διαθεσιμότητα ραντεβού σε ορισμένες περιοχές, ο κ. Γεωργαντάς κάλεσε τους πολίτες να αναζητήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε άλλες περιοχές, εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην περιοχή τους.

«Αυτοί που είναι άνω των 60 και συμπλήρωσαν το 7μηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, έχουν κατά 87% εμβολιαστεί. Όσοι είναι με την τρίτη δόση είναι 1.075.000. Δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, 163.000, από τους οποίους οι 90.000 έκλεισαν το ραντεβού τους, και έως την Κυριακή οι 45.000 έχουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Εμείς έχουμε ανοίξει άλλα 74.000 διαθέσιμα ραντεβού και άλλα 37.000 Johnson & Johnson έτσι ώστε οι εναπομείναντες 60.000 που δεν έχουν μπει στο πρόγραμμα να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους, αλλά και όσοι έχουν μακρινό ραντεβού να το φέρουν μέσα στην εβδομάδα. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι μέχρι την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών, ανέφερε πως περίπου 30.000 έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, συμπληρώνοντας ότι έχουν παραληφθεί αρχικά 60.000 δόσεις και στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται η επόμενη παρτίδα. Τέλος, για όσους έχουν νοσήσει και δεν είναι στο σύστημα, λόγω ενδεχόμενης «αστοχίας», συνέστησε να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μετάλλαξη Οmicron: Τα κρούσματα, η διασπορά και οι φόβοι των ειδικών

Θεμιστοκλέους για Γιώργο Τράγκα: Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από την πανδημία είναι ο εμβολιασμός