H ιστορία του Simon Bell και της άνισης μάχης που έδωσε με τον Καρκίνο του Πνεύμονα, μέχρι να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, μια ιστορία που διαδόθηκε μέσα από τη δημιουργία, το όραμα και τις δράσεις της FairLife LCC, συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει!

Με αφορμή τον Simon, και μέσα από τη δημιουργική φαντασία των ανθρώπων της AstraZeneca, ξεπήδησε ένας άλλος ήρωας, ο Luca.

Ο Luca είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, φανταστικός και παράλληλα τόσο ουσιαστικός, μέσα από τα βιώματά του. Όπως και ο Simon, ο Luca είναι ένας ασθενής 57 ετών, παντρεμένος με 2 παιδιά που διαγιγνώσκεται με Καρκίνο του Πνεύμονα.

Ακολουθούμε τον Luca σε ένα οδοιπορικό που περνά από τη διάγνωση στη θεραπεία, ενώ παράλληλα τον συνοδεύουμε και στο συναισθηματικό του ταξίδι, καθώς εκείνος παλεύει με την ασθένειά του, αναζητώντας τη βέλτιστη διαδρομή του προσυμπτωματικού ελέγχου, της διάγνωσης και της θεραπείας μέσα από τη δύσκολη εμπειρία του.

Η ιστορία του Luca είναι συγκλονιστική, όπως ήταν και του Simon, όπως είναι και η ιστορία εκατοντάδων ανθρώπων με καρκίνο του πνεύμονα, που δίνουν μια δύσκολη μάχη και που έχουν ανάγκη ενημέρωσης, φροντίδας και υποστήριξης σε όλη την επίπονη διαδρομή τους.

Η FairLife LCC ευχαριστεί θερμά την AstraZeneca που με ιδιαίτερη ευαισθησία έπλασε έναν ήρωα που μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα και το Lung Ambition Alliance για την ευγενική υποστήριξη.

Γνωρίστε και εσείς τον Luca και το ταξίδι του, μέσα από τα video που δημιούργησε η AstraΖeneca:

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της FairLife L.C.C., κυρία Κορίνα Πατέλη Bell: «Η ιστορία του Simon, που αποτέλεσε το έναυσμα της δημιουργίας του πρώτου μη κερδοσκοπικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα, δημιούργησε μια άλλη ιστορία, την ιστορία του Luca, μια ιστορία που μιλάει στην καρδιά. Ο Luca μας λέει ότι οι ασθενείς δεν είναι μόνοι απέναντι σε έναν αόρατο κίνδυνο, τον καρκίνο του πνεύμονα. Μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο πριν εξαπλωθεί, με τις ειδικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου. Έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν πώς πρέπει να δρουν, μπορούν να ενημερώνονται από υπεύθυνες πηγές και μπορούν να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε στάδιο της νόσου. Ευχαριστώ την Astra Zeneca, γιατί μέσα από την ιστορία του Luca, ο άνθρωπός μας συνεχίζει να ζει και να προσφέρει, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή».

Ο Διευθυντής Τμήματος Ογκολογίας/Αιματολογίας και Μέλος του ΔΣ της AstraZeneca Ελλάδας, κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, επισημαίνει: «Με τη δημιουργία του φανταστικού ήρωα, του Luca, αποτίνουμε φόρο τιμής στον Simon Bell και σε κάθε ήρωα που μάχεται με τον καρκίνο του πνεύμονα. Μέσα από τα βίντεο που δημιουργήσαμε στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον ενεργό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τόσο οι ασθενείς όσο και οι φροντιστές τους σε όλα τα στάδια αυτής της μάχης, από τη διάγνωση μέχρι και τη θεραπεία. H πολυπλοκότητα της αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα, απαιτεί τη διαχείρισή του από μια ομάδα πολλαπλών ειδικοτήτων, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην AstraZeneca στο επίκεντρο των δράσεων μας είναι πάντα ο ασθενής. Με αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει την ασθενοκεντρική μας προσέγγιση, στοχεύουμε να δώσουμε δύναμη, κουράγιο και ουσιαστική υποστήριξη στους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μεγάλη μάχη εναντίον του καρκίνου του πνεύμονα και να τους υπενθυμίσουμε πως δεν είναι μόνοι. Παράλληλα, θέλουμε να προτρέψουμε το ευρύ κοινό να αναλογιστεί τη σημαντικότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου καθώς η έγκαιρη διάγνωση μπορεί δυνητικά να συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών συνολικής επιβίωσης».

«FAIRLIFE L.C.C.»- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.
Η αποστολή της FairLife είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.