«Ελεεινά ψεύδη» χαρακτήρισε ο Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, σχετικά με VIP κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, στο περιθώριο της παρουσίας του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, «ο κ. Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους», τονίζοντας ότι «πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους».

«Όμως καταγγελία», είπε στη συνέχεια «ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ», ενώ χαρακτήρισε τη δήλωση, προσβολή για όλους τους συναδέλφους του.

«Γι’ αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα -αν υπάρχει-, απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ. Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ – προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι – να προσβάλει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται σε αυτές τις μονάδες», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Κατακλύζουν» τα νοσοκομεία οι εξηντάρηδες – Χριστούγεννα με 650 – 700 διασωληνωμένους

Δεν υπάρχουν VIP για τους γιατρούς στο κρεβάτι του πόνου, ξεκαθαρίζει η Παγώνη

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 5-11 ετών