Ειδική αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Όπως είπε την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να κλείσουν τα ραντεβού των παιδιών τους σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδικές κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά 5-11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές, είπε στην συνέχεια.

Μιλώντας για τα σχολεία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου σημείωσε έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία. «Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο είναι απαράδεκτη» είπε και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «δεν ψήφισε τη διάταξη, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Να μας εξηγήσει ο Τσίπρας για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε σχολείο»

Μιλώντας ευρύτερα για την εμβολιαστική κάλυψη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση στα ραντεβού στους 60 και άνω. Σε 10 ημέρες κλείστηκαν 201.000 ραντεβού α’ δόσης. 88.000 αφορούσαν τους 60 και άνω.

 

Μιλώντας για το θέμα που έχει προκύψει με τις ΜΕΘ από τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός των ασθενών που έχουν την ανάγκη για είσοδο σε κλίνες εντατικής θεραπείας. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος. Ο κ. Πλέυρης ήδη θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για την διασπορά αυτής της ψευδούς είδησης».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο 90-95% μειώνεται η πιθανότητα θανάτου με την 3η δόση, λέει ο Βασιλακόπουλος

Η τρίτη δόση εμβολίου Pfizer μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο θανάτου σε σχέση με τις δύο δόσεις

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στους 3 μήνες τα νόσησης