Τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης πως θα καλέσει η εισαγγελία να καταθέσει για τα όσα κατήγγειλε σχετικά με κενές κλίνες ΜΕΘ οι οποίες κρατούνται για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πλεύρης είπε πως ο ίδιος έχει συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων και δεν αναμένει την εισαγγελία να κινηθεί αλλά ο ίδιος κινεί την υπόθεση λέγοντας πως ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.

«Ας τολμήσει να πει ένα όνομα, δεν έχει πει. Αν το πει, τότε θα κινηθεί η μηνυτήρια αναφορά», είπε ο κ. Πλεύρης λέγοντας πως οι γιατροί δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους κατηγορεί ότι κρατούν κρεβάτια.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «ελεεινό ψεύδος τα περί επιλογής ασθενών στις ΜΕΘ» και τόνισε με έμφαση ότι «όσοι διακινούν τέτοιες φήμες θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν».

Καβγάς Παγώνη με τον Γιαννάκο για τις ΜΕΘ

Νωρίτερα, έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη και του, Μιχάλη Γιαννάκου για τις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με κενές κλίνες ΜΕΘ οι οποίες διατίθενται σε συγκεκριμένους VIP ασθενείς ενώ άλλοι παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ επί μέρες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Πέμπτης ο κ. Γιαννάκος ρωτήθηκε σχετικά και είπε πως κανείς γνωστός δεν βρίσκεται στην αναμονή σε ΜΕΘ αλλά αντ αυτού βρίσκεται άμεσα, όπως έγινε σε περιπτώσεις μητροπολιτών.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την περίπτωση του Μητροπολίτη Αγρινίου ο οποίος μόλις χρειάστηκε διασωλήνωση μέσα σε τρεις ώρες μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, την ώρα που 58χρονος, με υποκείμενα νοσήματα στο ίδιο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Αγρίνιου περίμενε επί πέντε μέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ να αδειάσει κρεβάτι. «Το κατήγγειλε η σύζυγός του, ανάπηρη και η ίδια, και μόλις το θέμα αναδείχθηκε και μέσω της ΕΡΤ, τότε μόνο βρέθηκε κρεβάτι και πήγε στα Γιάννενα. Τότε γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας;» είπε τονίζοντας πως δεν επιρρίπτει ευθύνες ή μομφές στους γιατρούς, απλά διαπιστώνει ότι προκύπτουν ερωτήματα για το πώς γίνεται η διαχείριση και κατανομή των κενών κλινών στο πληροφοριακών σύστημα.

«Δεν έχουμε καμία καταγγελία στην ΕΙΝΑΠ για κενές κλίνες ΜΕΘ. Για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Στο κρεβάτι του νοσοκομείου όλοι είναι ίδιοι» απάντησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία και τονίζοντας πώς δεν γίνεται επιλογή ασθενών καθώς υπάρχουν κριτήρια.

Απαντώντας η κυρία Παγώνη είπε ότι η διακίνηση των ασθενών γίνεται μεταξύ γιατρού ΜΕΘ και γιατρού τμήματος, διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και τόνισε πως δεν υπάρχει γιατρός σε μονάδα που να γνωρίζει για κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο. Η ίδια έκανε λόγο για «σκιά» πάνω στους γιατρούς που έχουν δώσει τόσο αγώνα. «Επιτέλους αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Παλεύουμε κι εμείς για περισσότερες ΜΕΘ» είπε.

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» επέμεινε η Ματίνα Παγώνη ζητώντας «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες». Συνεχίζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η Ματίνα Παγώνη του είπε ότι δεν έχει καταλάβει την διαδικασία με την ίδια νααντιδρά όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο 90-95% μειώνεται η πιθανότητα θανάτου με την 3η δόση, λέει ο Βασιλακόπουλος

Η τρίτη δόση εμβολίου Pfizer μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο θανάτου σε σχέση με τις δύο δόσεις

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στους 3 μήνες τα νόσησης