Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στα τέσσερα άτομα που εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» σε διαγωνστικό κέντρο στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, και ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης. Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντιποίηση αρχής, παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη βιντεοσκόπηση.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δεν δέχονταν να κάνουν τα rapid test που απαιτούνται για την είσοδο τους στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα η έναρξη της διαδικασίας να καθυστέρησει, ενώ τελικά πήραν αναβολή για τις 8 Δεκεμβρίου.

Αυτή είναι η «Συνταγματική Αστυνομία»

Τι είναι όμως η «Συνταγματική Αστυνομία», τα μέλη της οποίας αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και επικαλούνται το Άρθρο 120 του Συντάγματος που αναφέρει ότι οι Έλληνες «…δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»;

Δεν αποτελεί, φυσικά, κάποιο νεοσύστατο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά μια ομάδα αρνητών του κορωνοϊού, του εμβολίου και… της λογικής, που «ελέγχουν τους πάντες και τα άντα», ενώ έχουν δημιουργήσει και ειδικό χώρο, για τη δημιουργία στολών και σημάτων, τα οποία κολλούν στα αυτοκίνητα για να θυμίζουν… περιπολικά.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας, μίλησε στον ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να πείσει πως «τα εμβόλια σκοτώνουν και όχι ο ιός», ενώ το Σύνταγμα έχει καταλυθεί.

«Οι πολίτες έχουν την απόλυτη εξουσία, όταν το Σύνταγμά τους καταλύεται. Τότε, αυτόματα το ίδιο το Σύνταγμα σε διατάσσει όπως διατάσσει ένας στρατηγός, για να φύγεις για τον πόλεμο με το τάγμα σου. Έχει υπάρξει βίαιη κατάλυση του Συντάγματος από το 2011. Άνθρωποι που κάνουν τα εμβόλια, μετά από 10-15 λεπτά σωριάζονται στο έδαφος και φεύγουν με ασθενοφόρα. Τα εμβόλια σκοτώνουν τους ανθρώπους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με όσα έχει γράψει κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνολικά «35.000 άτομα έχουν συνταχθεί μαζί μας, ως άλλοι αστυνομικοί. Δεν υπάρχουν όπλα, όλα γίνονται με στιλό και χαρτί».

Σε ανάρτησή του, πάντως, έχει αναφέρει πως «5-7 άνθρωποι της ομάδας θα οπλοφορούν κιόλας, όταν επιχειρούν να εμπλακούν σε απειλητικές καταστάσεις. Συντελούνται εγκλήματα στα νοσοκομεία».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πληθαίνουν οι νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων, μάχη για τη ζωή τους δίνουν 41χρονη και 38χρονη

Δωρεάν self test για όλους από 6 έως 12 Δεκεμβρίου

Εμβόλια: Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή 5 του μηνός