Το ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης νωρίτερα εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ανέφεραν πηγές της επιτροπής σχολιάζοντας την πρόταση του Πρωθυπουργού. «Συλλέγονται τα επιστημονικά δεδομένα, και εξετάζεται για τα άτομα άνω των 30 ετών» διευκρίνιζαν.

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, πηγές αποσαφηνίζουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα, ενώ για τους κάτω των 18 ετών δεν έχει εγκριθεί η τρίτη δόση.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Νωρίτερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για την τροπολογία που κατατέθηκε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποκάλυψε την πρόθεσή του να επισπευσθεί η τρίτη δόση του εμβολίου καταθέτοντας σχετική πρόταση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

«Έχω ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά. Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν», σημείωσε χαρτακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι «εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια» και πρόσθεσε ότι δεν εγείρεται κανένα συνταγματικό ζήτημα.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η μετάλλαξη Omicron υπήρχε στη Νιγηρία από τον Οκτώβριο

Υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού για ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ καθιερώνει η Γαλλία

Σκέψεις για αυστηρά μέτρα και για εμβολιασμένους στις περιοχές που «δοκιμάζονται» από την πανδημία στη Γερμανία