Την ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 15–21 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των τεσσάρων από τις δεκατρείς περιοχές (4/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δεκατρείς (3/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε σε έξι (6/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+40%), στον Άγιο Νικόλαο (+65%) και στην Πάτρα (+80%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+19%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%).

Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έξι ασθενείς σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Γιατί ο Μητσοτάκης πήρε τώρα την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60

Αυστηρό μήνυμα από τη Στέλλα Κυριακίδου στις χώρες που έχουν αδρανήσει απέναντι στη νέα μετάλλαξη