Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα αλλά και τις αντοχές του ΕΣΥ μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη σημειώνοντας πως τα χειρουργεία στα νοσοκομεία θα γίνουν κανονικά για να εξυπηρετηθούν και τα non covid περιστατικά.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκεής, «δεν υπάρχει καμία κόντρα με το υπουργείο, απλώς εμείς λέμε πρέπει να γίνουν έχουμε δίκιο, απλώς δεν έγινε η διαχείριση της ιστορίας σωστά». Συνέχισε δε σημειώνοντας πως «εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία και διαχειριζόμαστε την κατάσταση θα διαχειριστούμε και αυτή. Το κάθε νοσοκομείο θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τη διοίκηση να βολέψει την κατάσταση για να εξυπηρετηθούν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στους αντιεμβολιαστές, είπε πως έχει έρθει σε επαφή μαζί τους και πως σύμφωνα με τους ιδίους, υπάρχει αντίδραση στην πολλή πληροφόρηση όσον αφορά στον κορωνοϊό. «Ίσως έπρεπε να αφήσουμε τον κόσμο πιο ελεύθερο. Είναι ένα σκεπτικό που πρέπει να μας προβληματίσει», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε ορισμένα μέτρα προστασίας «να φορέσουμε διπλή μάσκα, σε εσωτερικούς χώρους και οι ανεμβολίαστοι για να είναι εντάξει να κάνουν ένα rapid test».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση πτήσεων από την Αφρική προτείνει ο Μόσιαλος για να μην χαθεί ο έλεγχος με την μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Παγκόσμια απειλή η μετάλλαξη της Μποτσουάνα – Συνεδριάζει ο ΠΟΥ

Εθνικός στόχος το 80% στον εμβολιασμό, τέλος στα σενάρια lockdown