«Η πανδημία θα τελειώσει, αυτό εξαρτάται από μας και τους εμβολιασμούς» διεμήνυσε ο Φάουτσι.

Δεν αποκλείεται να αλλάξει ο ορισμός του «πλήρως εμβολιασμένου», που σήμερα προυποθέτει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοιού στις ΗΠΑ, δήλωσε στο CNN, ο κορυφαίος επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αξιολογούν δεδομένα για να προσδιορίσουν εάν θα χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Και, αν ναι, για ποιες κατηγορίες.

Ο Φάουτσι εξήγησε ότι, ο oρισμός του πλήρους εμβολιασμένου ατόμου, που σημαίνει να έχει κάνει δύο δόσεις των Moderna ,Pfizer-BioNTech ή μία δόση του Johnson & Johnson, θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το πόσο διαρκεί η ανοσία που αναπτύσσουν οι πολίτες ύστερα από την αναμνηστική δόση.

«Παρακολουθούμε τον βαθμό ανθεκτικότητας της αναμνηστικής δόσης. Παρακολουθούμε τους ανθρώπους που κάνουν την τρίτη δόση», υποστήριξε ο Φάουτσι στη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN .

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε τους Αμερικανούς πολύ καλά προστατευμένους. Και οι πολίτες δεν πρέπει να αποθαρρύνονται από το γεγονός ότι, όσο περνάει ο καιρός, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για την προστασία που παρέχει η αναμνηστική δόση κατά του κορωνοιού. Σας καλούμε να ακολουθήσετε την επιστήμη. Τα πράγματα αλλάζουν, πρέπει να ακολουθείτε τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Προς το παρόν, έσπευσε να διευκρινίσει, ο ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου στις ΗΠΑ θα παραμείνει στις δύο δόσεις του των εμβολίων Pfizer ή Moderna και μία δόση του εμβολίου J&J.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Τουρκία: Υποβλήθηκε αίτημα έγκρισης για τη χρήση του εγχώριου εμβολίου Turkovac

Να ισχύουν για 9 μήνες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια θα προτείνει η ΕΕ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για νέα μέτρα – Αποκλείει το λοκντάουν η κυβέρνηση